Тимошенко заявляє, що питання повернення Савченко вирішено - Порошенко зв’язався із засудженою

Тимошенко заявляє, що питання повернення Савченко вирішено - Порошенко зв’язався із засудженою

5 Квітня 2016
2202
5 Квітня 2016
18:03

Тимошенко заявляє, що питання повернення Савченко вирішено - Порошенко зв’язався із засудженою

2202
Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляє, що на міжнародному рівні досягнуто домовленостей щодо повернення в Україну української льотчиці, народної депутатки, членкині постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Надії Савченко.
Тимошенко заявляє, що питання повернення Савченко вирішено - Порошенко зв’язався із засудженою
Тимошенко заявляє, що питання повернення Савченко вирішено - Порошенко зв’язався із засудженою

Про це політик заявила на прес-конференції у Львові, повідомляє сайт «Бітьківщини».

«Я володію інформацією, що на рівні президента США, Федерального канцлера Німеччини було досягнуто домовленості, за якими після того, як вирок увійде в законну силу, Надію або обміняють і повернуть в Україну, або направлять, як вони кажуть, відбувати покарання на рідну землю», – сказала Юлія  Тимошенко.

За її словами, «є чималі шанси для звільнення Надії».

Водночас МЗС України висловило рішучий і категоричний протест у зв’язку з набранням чинності незаконно винесеного ганебного обвинувального вироку щодо Надії Савченко. 

«Дії російської "феміди” у справі нашої співвітчизниці, як й інших громадян України, які незаконно утримуються в Росії, стали прикладом безпрецедентної зневаги з боку Москви засадничими нормами та принципами міжнародного права у сфері захисту прав і свобод людини.

Нехтуючи природніми для всього демократичного світу нормами моралі, гуманності, справедливості і верховенства права, Росія наполегливо демонструє незворотність свого перетворення у тоталітарну державу, яка дія виключно репресивними методами і не здатна до конструктивного діалогу з рештою світу», - йдеться у заяві.

МЗС вимагає від російської сторони згадати про всі міжнародні зобов’язання, які вона брала на себе у якості постійного члена РБ ООН, члена ОБСЄ, Ради Європи, у рамках Нормандського формату та згідно з Мінськими домовленостями і, дотримуючись їх, негайно звільнити Надію Савченко та забезпечити її повернення в Україну.

«Закликаємо міжнародну спільноту вжити заходів з метою посилення політичного та дипломатичного тиску на Російську Федерацію для звільнення Н.Савченко, спільно виступити на захист життя, безпеки та загальнолюдських прав громадян України, які стали заручниками агресивної політики Кремля проти України», - заявляє МЗС України.

Сьогодні, 5 квітня, Президент України Петро Порошенко зв’язався з Генеральним Консулом України в Ростові-на-Дону (Росія) Віталієм Москаленком та поспілкувався з українською льотчицею Надією Савченко.

Петро Порошенко передав через Генконсула слова підтримки Надії Савченко і проінформував її про останні кроки здійсненні ним для її звільнення, повідомляє сайт глави держави.

«Перебуваючи з візитом у Японії, тримаю ситуацію зі звільнення Надії під контролем, - сказав Президент. - Справедливість обов’язково восторжествує».

У відповідь Надія Савченко, як повідомляє пре-служба глави держави, подякувала Президентові за останні кроки здійсненні для її звільнення,  а також за лист дружини Президента Марини Порошенко до дружини Президента США Мішель Обами. За словами Генерального консула, Надія Савченко незламна і вірить у повернення до України.

Нагадаємо, 4 квітня стало відомо, що засуджена у Росії до 22 років тюрми за сфабрикованим звинувачення у причетності до загибелі журналістів каналу «Россия 1» народний депутат України Надія Савченко відмовилась подавати апеляцію на вирок Донецького міського суду Ростовської області РФ. Її адвокати повідомили, що вона починає з 6 квітня сухе голодування.

4 квітня, заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлисеєв повідомив, що керівництво України очікує найближчим часом важливих новин у справі Надії Савченко. 

Фото: Twitter Святослава Цеголка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2202
Читайте також
30.03.2016 12:00
Олександра Горчинська
для «Детектора медіа»
1 960
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду