Стець заявив про маніпуляцію у розслідуванні про офшори Порошенка

5 Квітня 2016
1890
5 Квітня 2016
10:26

Стець заявив про маніпуляцію у розслідуванні про офшори Порошенка

1890
Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що офшорні компанії Президента України Петра Порошенка не створювалися під час Іловайської трагедії, як про це було сказано у розслідуванні журналістки Ганни Бабинець «Подвійне життя президента» для програми «Слідство.Інфо» на «Громадському ТБ».
Стець заявив про маніпуляцію у розслідуванні про офшори Порошенка

Про це Юрій Стець сказав в ефірі «Громадського ТБ», йдеться на сайті мовника.

«Говорити, що створення офшорної структури в час подій в Іловайську — це не зовсім правда. В цьому і полягає маніпулятивний момент в цій програмі», — зазначив міністр.

Водночас Юрій Стець наголосив, що «питання щодо офшорів зависли в повітрі, і на них потрібно дати відповіді».

Нагадаємо, 3 квітня було оприлюднене розслідування Ганни Бабінець «Подвійне життя президента» для програми «Слідство.Інфо», у якому стверджувалося, що Петро Порошенко,  всупереч заявам, досі не передав свої активи у «сліпий траст», однак почав реструктуризацію своїх активів Roshen, створивши для цього три офшорні компанії. Також повідомлялося, що він - єдиний власник компанії Prime Asset Partners Limited на Віргінських островах.

Після виходу розслідування Петро Порошенко прокоментував наявність трьох офшорних компаній, які були виявлені в результаті розслідування програми «Слідство.Інфо».

«Я перша посадова особа в Україні, яка серйозно ставиться до декларування своїх статків, сплати податків і питання конфлікту інтересів, які вирішую в рамках українського законодавства та міжнародного приватного права. Ставши Президентом, я відійшов від управління активами, доручивши цю справу відповідним консалтинговим та юридичним компаніям», — написав він у Facebook.

За словами Президента України, він чекає на пояснення зі сторони тих консантилгових і юридичних компаній, які займалися реструктуризацією Roshen. «Очікую, що вони нададуть вичерпні пояснення для української та міжнародної преси», — наголосив він.

В свою чергу, юристи фірми Avellum заявили, що створення офшорів було необхідним для передачі компанії Roshen у «сліпий траст».

В Генеральній прокуратурі України заявили, що не будуть розслідувати справу щодо офшорів президента України Петра Порошенка. Як повідомив прокурор Владислав Куценко, ГПУ не бачить у цій інформації складу злочину.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявило, що Президент України не є підслідною НАБУ особою, і Бюро не має повноважень починати щодо нього досудове розслідування.

Нагадаємо, 3 квітня Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікував розслідування про офшори, пов'язані з панамським реєстратором Mossack Fonseca. У матеріалах йдеться про угоди і офшорах 12 діючих і колишніх світових лідерів, 128 політиків та офіційних осіб і 29 мільярдерів зі списку найбагатших людей Forbes. Зокрема, згадуються угоди, до яких причетні Президент України Петро Порошенко, король Саудівської Аравії Салман, прем'єр-міністри Ісландії і Пакистану, родичі голови КНР Сі Цзіньпіна і президента Азербайджану Ільхама Алієва.

Напередодні ведучий «Слідство.Інфо» Дмитро Гнап анонсував  публікацію у рамках розслідування ICIJ піблікації матеріалів щодо «сліпого трасту» Президента України Петра Порошенка, які, за його словами, мали показати відразу три українські канали – «Громадське ТБ», «UA:Перший» та канал «24».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1890
Читайте також
07.04.2016 16:26
Роман Кульчинський, Павло Солодько, для «Тексти.org.ua»
4 051
03.04.2016 20:04
Діана Дуцик
для «Детектора медіа»
3 489
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду