Чернігівська міськрада підтримала реформування комунальної газети «Чернігівські відомості» (ДОПОВНЕНО)

Чернігівська міськрада підтримала реформування комунальної газети «Чернігівські відомості» (ДОПОВНЕНО)

1 Квітня 2016
2295
1 Квітня 2016
12:18

Чернігівська міськрада підтримала реформування комунальної газети «Чернігівські відомості» (ДОПОВНЕНО)

2295
31 березня 39 депутатів Чернігівської міської ради проголосували за рішення вийти зі складу засновників газети «Чернігівські відомості».
Чернігівська міськрада підтримала реформування комунальної газети «Чернігівські відомості» (ДОПОВНЕНО)
Чернігівська міськрада підтримала реформування комунальної газети «Чернігівські відомості» (ДОПОВНЕНО)

Про це повідомляє видання svoboda.fm.

Таким чином Чернігівська міськрада затвердила рішення «Про реформування друкованого засобу масової інформації КП «Редакція Чернігівської міської газети «Чернігівські відомості» Чернігівської міської ради та редакції Чернігівської міської газети «Чернігівські відомості», засновниками яких є Чернігівська міська рада».

Як зазначено у пояснювальній записці, прийняття рішення обумовлено вимогами Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (надалі – Закон), дія якого поширюється на друковані засоби масової інформації, засновниками (співзасновниками) яких є органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування, і редакції друкованих засобів масової інформації, засновниками (співзасновниками) яких є органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування.

Від трудового колективу редакції газети «Чернігівські відомості» надійшла пропозиція стосовно реформування друкованого засобу масової інформації.

Згідно з Протоколом № 1 зборів трудового колективу КП «Редакція Чернігівської міської газети «Чернігівські відомості» ЧМР від 29 січня 2016 року, ухвалено рішення про реформування друкованого ЗМІ КП «Редакція Чернігівської міської газети «Чернігівські відомості» ЧМР та редакції газети «Чернігівські відомості». Реформування здійснюватиметься шляхом виходу органів державної влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування із складу засновників (співзасновників) друкованого засобу масової інформації та редакції з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації.

У січні депутати Чернігівської міськради планували розглянути питання про звільнення редактора комунальної газети «Чернігівські відомості» Ірини Мокроусової, повідомляло видання «Чернігівщина: події і коментарі».

У березні редактор комунальної газети «Чернігівські відомості» Ірина Мокроусова, звітуючи під час засідання міськвиконкому про результати роботи у 2015 році, повідомила, що комунальна газета заробила у 2015-му році 2 млн 380 тис. грн. Втім, все одно знадобилася дотація з бюджету 600 тис.грн. На заробітну плату 14-ти працівників пішло 613 тис. грн. - тобто середня зарплата складає 3648 грн.  Левова частина заробітків газети надійшла від політичної реклами на виборах літа 2015 року.  У 2015 році в часи передвиборчої кампанії комунальна газета «Чернігівські відомості» друкувалася надзвичайно великими (порівняно зі звичайним) тиражами – близько 50 тисяч екземлярів.

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2295
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду