Львівська газета «Ратуша» візьме участь у другому етапі реформування комунальних ЗМІ

Львівська газета «Ратуша» візьме участь у другому етапі реформування комунальних ЗМІ

18 Березня 2016
3710
18 Березня 2016
11:25

Львівська газета «Ратуша» візьме участь у другому етапі реформування комунальних ЗМІ

3710
Редакція львівської газети «Ратуша» провела збори свого колективу й на виконання вимог Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» ухвалила рішення взяти участь у реформуванні газети. Таким чином «Ратуша» стала п’ятим комунальним виданням у Львівській області, яке вирішило розпочати процес роздержавлення.
Львівська газета «Ратуша» візьме участь у другому етапі реформування комунальних ЗМІ
Львівська газета «Ратуша» візьме участь у другому етапі реформування комунальних ЗМІ

Про це повідомляє «Львівський портал» з посиланням на Національну спілку журналістів України (НСЖУ).

Трудовий  колектив газети «Ратуша» вирішив іти на трансформацію свого видання у другому етапі реформування державних і комунальних ЗМІ України. Журналістами та працівниками видання, як і в більшості редакцій, було обрано спосіб реформування, у якому орган місцевого самоврядування автоматично виходить зі складу співзасновників. Натомість редакція перетворюється на суб’єкт господарювання зі збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу інформації.

У зборах трудового колективу «Ратуші», окрім 18 журналістів та працівників редакції, також взяли участь депутати Львівської міської ради Юрій Кужелюк та Тарас Ворко, заступник голови Львіської обласної організації НСЖУ Андрій Болкун.

«Тепер відповідно до Закону депутати міської ради до 1 травня 2016 року в обов’язковому порядку повинні прийняти рішення про вихід зі складу співзасновників. З редакцією строком на 15 років укладається договір оренди приміщення, в якому знаходиться газета, з розміром орендної плати, установленим для бюджетних організацій»,  – пояснив Андрій Болкун.

Нагадаємо, 26 грудня 2015 Президент України Петро Порошенко  підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Усі  редакції комунальних ЗМІ повинні провести збори трудового колективу із визначення способу реформування до 31 березня 2016 року та повідомити про своє рішення Держкомтелерадіо. Не пізніше 1 липня 2016 року Кабінет міністрів України має видати відповідну постанову. Очікується, що редакціям, які увійшли до зведеного переліку учасників першого етапу реформування, буде надаватися державна підтримка.

Фото: «Львівський портал»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3710
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду