Ложкін  за участю Федоріна випустив книгу «Четверта республіка» про європейське майбутнє України

Ложкін за участю Федоріна випустив книгу «Четверта республіка» про європейське майбутнє України

16 Березня 2016
3054
16 Березня 2016
16:58

Ложкін за участю Федоріна випустив книгу «Четверта республіка» про європейське майбутнє України

3054
Глава Адміністрації Президента, колишній засновник і президент «Українського медіа холдингу» Борис Ложкін повідомив про вихід в світ 18 березня своєї книги під назвою «Четверта республіка», яка була написана за участі журналіста, колишнього головного редактора «Forbes Україна» Володимира Федоріна. При цьому глава АП запевняє, що не бачить себе у публічній політиці.
Ложкін  за участю Федоріна випустив книгу «Четверта республіка» про європейське майбутнє України
Ложкін  за участю Федоріна випустив книгу «Четверта республіка» про європейське майбутнє України

Про це глава АП написав у своєму Facebook.

Книга «Четверта республіка», яка вийшла українською та російською мовами і є вже третьою для глави АП, надійде в продаж 18 березня.

Як зазначив Борис Ложкін, з ідеєю створити книгу він звернувся до Володимира Федоріна в травні 2015 року.

«Коли керуєш Адміністрацією Президента, в розумі кожен день необхідно утримувати величезну кількість різноманітних завдань одночасно, немов ти авіадиспетчер. При такому зануренні в оперативні завдання критично важливо час від часу піднімати голову і дивитися на горизонт. Протягом першого року роботи в АП мені доводилося багато дискутувати про історію України, її стратегії, реформах, необхідних для будівництва нормальної європейської країни. До кінця цього року я накопичив досвід і знання, які, без перебільшення, можна назвати унікальними. І у мене з'явилася потреба ними поділитися. Так народилася ідея написати книгу.

У травні 2015-го я запропонував Vladimir Fedorin, з яким ми в 2011 році запустили український Forbes, взяти участь у створенні цієї книги. У нього було дуже багато питань до мене, бо хотів переконатися, що ставлення до подій в Україні і ставлення до її майбутньому у нас збігаються. Я вдячний Володимиру Федоріну за те, що він прийняв пропозицію і включився в роботу над книгою», - написав глава АП.

Він також пояснив, як з’явилася назва «Четверта республіка». «Ми порахували, що першою республікою була Українська Народна, яка проіснувала з 1917-го по 1919-й. Друга - Українська РСР. Україна 1991-2013 років - це Третя республіка. У 2014-му, після Революції гідності, почалася нова епоха - Четвертої республіки, завдання якої - побудова сучасної демократичної держави і потужної економіки», - зазначив Борис Ложкін.

Він повідомив, що він працював над книгою разом з Володимиром Федоріним у неділю та вночі у будні, і навіть під час лікування в ізраїльській клініці. «Майже ніхто не знає, що у вересні 2015-го мені робили серйозну операцію. Але не було б щастя, та нещастя допомогло: з'явився незапланована 10-денна «відпустка», що дозволила виконати значну частину роботи над книгою», - повідомив глава АП.

За його словами, текст книги було закінчено в грудні 2015 року. Два місяці пішли на внесення правок, уточнення фактів, оформлення. «Мені не раз хотілося доповнити текст, врахувати більш пізні події, але ситуація в країні розвивається так стрімко, що в гонитві за новинами я ніколи не зміг би поставити крапку. Зрештою, ця книга - не стільки про недавнє минуле та сьогодення, скільки про майбутнє», - зазначив Борис Ложкін.

Він стверджує, що головне завдання книги - відповісти на питання, чому Європі потрібна Україна, а Україні - Європа. За його словами, з Україною можна і потрібно мати справу. «Наша країна не повинна перетворитися в failed state. Навпаки, в ній - solution, рішення проблем для Європи, а не їх джерело. Україні потрібна Європа - як союзник і джерело цінностей. Європі потрібна Україна - як нагадування про сенс самого європейського проекту і про те, що історія не закінчена», - написав глава АП.

Борис Ложкін зазначає, що хоче довести, що в України є майбутнє, «показати, яким воно мені видається, і розповісти, що саме робиться і має бути зроблено для того, щоб це майбутнє було досягнуто.

«Друга причина - надати активним, сучасним, які прагнуть до змін людям, що живуть в Україні, основу для роздумів про те, куди повинна рухатися країна, дати набір практичних ідей, які допомагають вирішувати виникаючі на цьому шляху проблеми.

Третя причина - особиста. Робота над книгою дала мені хорошу можливість поміркувати стратегічно, вийти за рамки щоденних завдань і заглянути далеко вперед - побачити горизонт. І допомогла самому собі відповісти на непрості питання - наприклад, про те, чому щось в реформуванні країни пішло не так, як хотілося б», - пояснив він.

Водночас Борис Ложкін написав, що вихід книги не пов’язаний із бажанням робити власну політичну кар’єру.

«Я не бачу себе в публічній політиці і не вважаю за необхідне ретушувати свій образ для майбутніх політичних битв. "Четверта республіка" (до речі, вже третя моя книга, і точно не остання) - не мемуари і не звіт про виконану роботу. Це відверта розмова про глибоку трансформацію, яку переживає Україна», - запевнив він.

З главою 10 «Повернення в Європу» книги «Четверта республіка» можна познайомитись на сторінці Facebook Бориса Ложкіна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3054
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду