Миколаївська облрада проголосувала за роздержавлення газети «Рідне Прибужжя»

Миколаївська облрада проголосувала за роздержавлення газети «Рідне Прибужжя»

14 Березня 2016
2816
14 Березня 2016
15:50

Миколаївська облрада проголосувала за роздержавлення газети «Рідне Прибужжя»

2816
Депутати Миколаївської обласної ради підтримали реформування комунальної газети «Рідне Прибужжя» і дали згоду на її приватизацію трудовим колективом.
Миколаївська облрада проголосувала за роздержавлення газети «Рідне Прибужжя»
Миколаївська облрада проголосувала за роздержавлення газети «Рідне Прибужжя»

За це рішення на сесії Миколаївської облради 11 березня проголосували 47 депутатів, повідомляє «Преступности.НЕТ».

Головний редактор комунальної газети «Рідне Прибужжя» Тетяна Фабрикова повідомила депутатів, що після зборів трудового колективу облрада протягом місяця повинна ухвалити рішення про реформування видання. Якщо цього не станеться, газета має право подати на облраду до суду.

Водночас пані Фабрикова зазначила, що «Рідне Прибужжя» не бере участі в пілотному проекті по роздержавленню.

Юрист облради повідомила, що трудовий колектив газети, який має пріоритетне право визначати шлях реформування, вибрав спосіб, згідно з яким, редакція перетвориться у відповідний суб'єкт господарювання на другому етапі - тобто через два роки після реалізації річного пілотного проекту.

«Ми йдемо іншим способом, ми йдемо не в пілотному проекті, тому рішення щодо виходу із засновників буде прийматися через три роки. Сьогодні ми повідомляємо Державному комітету з телебачення і радіомовлення про те, що сесія обласної ради підтримала приватизацію газети "Рідне Прибужжя". Більше нічого ви не передаєте, ви не приймаєте», - зазначила Тетяна Фабрикова.

Головред додала, що будівля редакції залишиться на балансі облради.

Збори трудового колективу газети відбулися 19 лютого. Редакція «Рідного Прибужжя» вирішила не брати участь в пілотному проекті з роздержавлення.

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Першим кроком згідно «Дорожньої карти» Національної спілки журналістів України (НСЖУ) з роздержавлення преси є проведення зборів з визначення способу та етапу реформування трудових колективів усіх редакцій комунальних та державних друкованих ЗМІ, які бажають взяти участь у реформуванні.

До 1 липня Держкомтелерадіо сформує перелік друкованих ЗМІ першого етапу реформування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2816
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду