Кабмін знайде гроші на погашення боргу кримськотатарського каналу АТR

Кабмін знайде гроші на погашення боргу кримськотатарського каналу АТR

10 Березня 2016
2002
10 Березня 2016
16:43

Кабмін знайде гроші на погашення боргу кримськотатарського каналу АТR

2002
Кабінет міністрів України виділить 5 млн. грн. на погашення заборгованості кримськотатарського телеканалу АТR перед власником супутника. Про це Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк сказав на засіданні уряду в четвер, 10 березня.
Кабмін знайде гроші на погашення боргу кримськотатарського каналу АТR
Кабмін знайде гроші на погашення боргу кримськотатарського каналу АТR

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Необхідно допомагати нашому кримськотатарському народу, який знаходиться під постійним тиском російського режиму і який потребує допомоги. Щоб канал АТR, який дає правдиву інформацію про наших кримськотатарських братів, функціонував і мав можливість мовити», - сказав Арсеній Яценюк.

Як повідомив сьогодні міністр інформаційної політики Юрій Стець, сума заборгованості складає загалом 10 млн грн. За його словами, наразівдалося домовитися про реструктуризацію боргу, і ця сума буде зменшена як мінімум удвічі.

«Україна має знайти у бюджеті ці кошти», - додав міністр.

Арсеній Яценюк дав доручення Міністерству фінансів разом із Міністерством інформаційної політики та Міністерством соціальної політики якнайшвидше забезпечити погашення 5 млн. грн. заборгованості  телеканалу АТR перед власником супутника. Окремо він доручив міністру Стецю попрацювати над погашенням боргу за користування супутником кримськотатарського каналу ATR, аби решта 5 млн. грн. заборгованості були списані, і канал далі функціонував.

Нагадаємо,  1 квітня 2015 року через відсутність реєстрації згідно російського законодавства припинили роботу телеканал ATR та інші ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR, до якого входять дитячий телеканал Lale, радіостанції Meydan і «Лідер». 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR неприпустима. Влітку 2015 року телеканал ATR почав мовити з Києва.

24 лютого телеканал ATR звернувся до своїх глядачів та громадськості з проханням про фінансову допомогу. Телеканал закликає робити пожертвування ГО «Звільнення Криму». Пожертви можна відправити також онлайн через сайт ATR. 

1 березня заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв повідомив про можливе припинення мовлення на Крим каналу ATR і дитячого каналу Lâle. Це друга подібна заява керівника телеканалу, який днями звернувся з проханням надати фінансову допомогу каналу ATR. За словами Айдера Муждабаєва, українська влада не хоче витрачати кошти на мовлення кримськотатарського телеканалу.

Пізніше представники шведської компанії SES, що надає послуги мовлення на супутнику Astra A4 кримськотатарським телеканалам ATR і Lale (дитячий канал, що входить до холдингу ATR), запевнили Нацраду, що кримськотатарським мовникам не загрожує відключення. Представники компанії SES підтвердили наявність боргів у приватної компанії «Атлант-СВ», які належать канали, однак запевнили, що їх не відключатимуть. Між компаніями триває діалог щодо реструктуризації боргу.

Фото: news.allcrimea.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2002
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду