Реформа  Верховної Ради передбачає проведення Погоджувальної Ради без участі ЗМІ

Реформа Верховної Ради передбачає проведення Погоджувальної Ради без участі ЗМІ

1 Березня 2016
1704
1 Березня 2016
16:25

Реформа Верховної Ради передбачає проведення Погоджувальної Ради без участі ЗМІ

1704
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман оприлюднив підготовлену Місією Європейського парламенту (ЄП) доповідь і дорожню карту реформування українського парламенту, серед рекомендацій яких вказано на необхідність запровадження закритого для ЗМІ режиму засідань Погоджувальної Ради.
Реформа  Верховної Ради передбачає проведення Погоджувальної Ради без участі ЗМІ
Реформа  Верховної Ради передбачає проведення Погоджувальної Ради без участі ЗМІ

Документ «Доповідь та дорожня карта щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України» Володимир Гройсман опублікував у своєму Facebook.

«Реформа ВР буде відбуватися абсолютно прозоро. Я звернувся до Європарламенту з ініціативою і далі супроводжувати нас на шляху її впровадження. До вашої уваги покроковий план», - написав спікер.

У документі, зокрема, йдеться про необхідність зміни підходу до формування порядку денного роботи Верховної Ради України. На думку Місії ЄП, на засіданнях Погоджувальної Ради не повинні бути присутні журналісти.

«Підхід до організації роботи Погоджувальної Ради з питань формування порядку денного роботи парламенту повинен бути переглянутий. Засідання Погоджувальної Ради повинні відбуватись у закритому для ЗМІ режимі», - йдеться в Рекомендації № 11 документу.

Нагадаємо, Міністерство інформаційної політики (МІП) України створило Міжвідомчу робочу групу з напрацювання змін до законодавства у сфері свободи слова.

Фото: joinfo.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1704
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду