У суді над Красновим активісти звинуватили журналістів у заангажованості

У суді над Красновим активісти звинуватили журналістів у заангажованості

1 Березня 2016
1305
1 Березня 2016
14:24

У суді над Красновим активісти звинуватили журналістів у заангажованості

1305
Сьогодні, 1 березня, в Шевченківському районному суді Києва розпочалося засідання щодо обрання запобіжного заходу очільнику громадської організації «Цивільний корпус "Азов-Крим"», одному з організатор блокади окупованого півострову Станіславу Краснову. Активіст присутній у суді і має наявні сліди жорстокого побиття. Члени організації «Цивільний корпус "Азов-Крим"» перешкоджають роботі журналістів у суді, звинувачуючи їх у продажності.
У суді над Красновим активісти звинуватили журналістів у заангажованості
У суді над Красновим активісти звинуватили журналістів у заангажованості

Про це повідомляють видання fakty.ictv.ua і «Еспресо».

Раніше Станіслав Краснов був затриманий СБУ за підозрою у співпраці зі спецслужбами Росії.

Фото із зали засідання суду опублікував на своїй сторінці в Facebook журналіст Олександр Рудоманов. «Стас Краснов в 405 кабінеті», - підписав знімок журналіст.

Як передає кореспондент «Еспресо» з місця події, у суді над головою громадської організації «Цивільний корпус "Азов-Крим" Станіславом Красновим «азовці» блокують роботу журналістів.

«Кілька десятків людей кричать на журналістів, що вони всі продажні, і вимагають не затуляти камерами суд. При цьому активісти відтісняють пресу назад», - повідомляє репортер.

Активісти також відчинили вікно і закріпили в залі червоно-чорний прапор. Раніше колона «Цивільного корпусу Азов» підійшла до слідчого ізолятора СБУ s запалила шини на знак протесту проти арешту Станіслава Краснова та іншої активістки Оксани Шелест.

Варто зазначити, що 29 лютого практично всі українські ЗМІ повідомили виключно про звинувачення, які СБУ висунула Станіславу Краснову, хоча точка зору «Цивільного корпусу «Азов» була опублікована на сайті організації. При цьому підозри на адресу активіста були опубліковані як твердження, що він є російським шпигуном, працював на ФСБ та інші звинувачення. Наприклад, «Українська правда» у ліді новини подала таке: «Затриманий напередодні голова корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов готував убивство на адмінкордоні з Кримом». Лише в наступному реченні опубліковано, що це твердження є заявою керівника апарату голови СБУ Олександра Ткачука.

Іншу точку зору – захисту Станіслава Краснова - опублікувало видання «Крим.Реалії», в якому зазначено, що активіста жорстоко били і катували, погрожували вбивством, намагаючись вибити зізнання, били також і Оксану Шелест.

«Били прикладами автоматів в голову... я не робив ніякого опору ... замотали голову скотчем, щоб я нічого не бачив, і наділи наручники», - йдеться в тексті заяви Станіслава Краснова.

Те, що відбулося, він розцінює як «результат репресій проти добровольців і майданівців», а також «виконання замовлення з Росії» на його усунення.

У повідомленні, опублікованому на сайті «Азова», вказується, що адвокат активіста Андрій Мамалига заявив, що його підзахисного після затримання катували в лісі невідомі особи без розпізнавальних знаків з автоматичною зброєю.

На фото - Станіслав Краснов у суді. Фото: Facebook Олександра Рудоманова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду