До 1 липня Держкомтелерадіо сформує перелік друкованих ЗМІ першого етапу реформування

До 1 липня Держкомтелерадіо сформує перелік друкованих ЗМІ першого етапу реформування

1 Березня 2016
3156
1 Березня 2016
11:01

До 1 липня Держкомтелерадіо сформує перелік друкованих ЗМІ першого етапу реформування

3156
Мінюст зареєстрував розроблений Держкомтелерадіо Порядок формування переліку комунальних і державних друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі. До 1 липня відомство сформує пул таких ЗМІ.
До 1 липня Держкомтелерадіо сформує перелік друкованих ЗМІ першого етапу реформування
До 1 липня Держкомтелерадіо сформує перелік друкованих ЗМІ першого етапу реформування

Про це йдеться у повідомленні на сайті Держкомтелерадіо.

До переліку, який формує Держкомтелерадіо, включатимуться друковані засоби масової інформації та редакції, засновниками або співзасновниками яких є органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування. Підставою для включення до Переліку є клопотання такого друкованого засобу масової інформації та редакції, поданого в строк до 1 липня 2016 року. До клопотання має додаватися пакет документів, список яких надано у Порядку.

Відповідно до Порядку Держкомтелерадіо у десятиденний строк з дня отримання клопотання та доданих до нього документів повідомляє друкований засіб масової інформації та редакцію про включення до Переліку або відмову у включенні. Причиною відмови можуть бути відсутність у складі засновників ЗМІ органу державної влади, виявлені невідповідності у клопотанні та (або) у доданих до нього документах тощо.

Усунувши виявлені невідповідності, друкований засіб масової інформації та редакція мають право повторно звернутись до Держкомтелерадіо із відповідним клопотанням.

Після закінчення строку прийому клопотань 1 липня 2016 року Держкомтелерадіо в порядку, встановленому законодавством, внесе на затвердження Кабінету міністрів України проект акта про затвердження Переліку.

З повним текстом Порядку формування переліку друкованих ЗМІ та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі, можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо за посиланням.

Нагадаємо, закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (законопроект № 1123був ухвалений парламентом 24 листопада 2015 року.  21 грудня Президент України Петро Порошенко повернув його зі своїми пропозиціями для повторного розгляду. 24 грудня Верховна Рада повторно проголосувала за закон з урахуванням пропозицій Президента. 26 грудня Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) заявила про необхідність кримінальної відповідальності посадовців, які, порушуючи законодавство про реформування друкованих ЗМІ, ініціюють ліквідацію газет, намагаються відібрати у редакцій майно та приміщення чи звільнити редакторів. Про це йдеться у зверненні до Міністерства внутрішніх справ та лідерів політичних сил, яке було ухвалене пленумом Спілки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3156
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду