«1+1» судитиметься з Держкіно через заборону серіалу «Кухня»

«1+1» судитиметься з Держкіно через заборону серіалу «Кухня»

29 Лютого 2016
2458
29 Лютого 2016
13:51

«1+1» судитиметься з Держкіно через заборону серіалу «Кухня»

2458
Телеканал «1+1» звинувачує голову Держкіно Пилипа Іллєнка у подвійних стандартах і заявляє, що буде у суді відстоювати свої право на показ російського серіалу «Кухня».
«1+1» судитиметься з Держкіно через заборону серіалу «Кухня»
«1+1» судитиметься з Держкіно через заборону серіалу «Кухня»

Про це йдеться у сюжеті ТСН і повідомленні tsn.ua.

Телеканал повідомив, що Держкіно скасувало дозвіл на показ всіх сезонів російського комедійного серіалу «Кухня» на підставі того, що в одній із серій п'ятого сезону з'являється чоловік співачки Валерії Йосип Пригожин, який внесений до Переліку осіб, які загрожують національній безпеці.

«Парадокс у тому, що з'являється цей чоловік лише в одному епізоді однієї серії, яку телеканал 1+1 навіть не купував. Тобто, серіал заборонили на підставі того, що глядач у будь-якому випадку побачити не зміг би», - заявляє телеканал.

Голова Держкіно у коментарі начебто послався на те, що експерти не мали змоги переглядати весь серіал. «Серіал – він довгий. І в прокаті зазначена одна назва», - цитує ТСН Пилипа Іллєнка.

«Натомість у прокатних посвідченнях серіал чітко розділений на сезони. І Держкіно могло спокійно заборонити лише окрему серію одного з сезонів», - зазначає «1+1».

Телеканал також стверджує, що Держкіно невиправдано видало дозвіл на прокат серіалу Film.ua «Син батька народів», у якому показуються співробітники НКВС. Мовник також звертає увагу, що деякі учасники ринку вдавалися до фальсифікацій року виробництва фільмів, аби уникнути заборони на показ.

Телеканал 1+1 вирішив у суді відстоювати своє право на показ серіалу. Крім того керівництво «1+1» закликає до громадської дискусії щодо заборони прокату фільмів і серіалів через те, що «непродумані дії влади можуть залишити глядачів без улюблених фільмів».

Нагадаємо, 19 лютого голова Держкіно Пилип Іллєнко повідомив про анулювання прокатних посвідчень ще 21-ї російської стрічки. Рішення прийняте на підставі того, що творці цих фільмів і серіалів внесені Міністерством культури України до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Він також опублікував список фільмів, на які анульовані прокатні посвідчення та скасована державна реєстрація, серед яких – і серіал «Кухня».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2458
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду