Бірюков стверджує, що Порошенко просив його розповсюдити дезінформацію у соцмережах

Бірюков стверджує, що Порошенко просив його розповсюдити дезінформацію у соцмережах

19 Лютого 2016
1151
19 Лютого 2016
11:01

Бірюков стверджує, що Порошенко просив його розповсюдити дезінформацію у соцмережах

1151
Радник Президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков заявив, що глава держави в лютому 2015 року попросив його організувати в соцмережах кампанію, аби дезінформувати російські й проросійські сили, які вели наступ на Дебальцево (Донецька область) щодо відходу українських військових.
Бірюков стверджує, що Порошенко просив його розповсюдити дезінформацію у соцмережах
Бірюков стверджує, що Порошенко просив його розповсюдити дезінформацію у соцмережах

Про це Юрій Бірюков написав у своєму Facebook.

«Рік пройшов, чи можна розповісти. Мене викликали 17 лютого на Банкову вдень, близько 16.00. І Петро Олексійович озвучив прохання, дещо незвичне, але обставини... Потрібно було дві доби вносити сум'яття в голови ворога - виводять або не виводять, виводять вже або через дві доби, або кинуть і не виводять? Потрібно було ввечірі влаштувати в Фейсбуці сплеск "все-добре-ми-стоїмо", і утримати цю хвилю хоча б дві доби. Будь-якою "репутаційною" ціною, просто прямолінійно брехати-брехати-брехати», - написав радник глави держави.

За його словами, «дезінформаційна хвиля» у соцмережах була провалена через вкидання у Facebook інформації про початок виведення українських сил із-під Дебальцевого.

«Близько 20.00 в МО ми погодили всі етапи інформаційних сплесків, підібрали якісь фотографії, накидали тези. Опитав-упросив всіх знайомих блогерів, вони повинні були підтримати. А потім ... А потім усе розвалилося, через вкидання в ФБ даних про те, що виведення вже починається. Тьху!», - стверджує Юрій Бірюков.

Видання «Новинарня» повідомило, що в лютому 2016 року Миколаївську обласну організацію «Блоку Петра Порошенка» очолив Юрій Бірюков – бізнесмен, організатор волонтерського фонду «Крила Фенікса», співорганізатор Волонтерського десанту в Міністерстві оборони, радник президента (з серпня 2014 року), помічник міністра оборони (з жовтня 2014-го), який називає себе «порохоботом».

Нагадаємо, президент Академії Української Преси (АУП), професор Валерій Іванов заявив, що влада, офіційні прес-центри вкидають у ЗМІ недостовірну інформацію і цим підривають довіру до журналістів. Тому медійники мають постійно перевіряти інформацію і не довіряти словам.

Як повідомляв «Детектор медіа», голова Київської організації медіапрофспілки Юка Гаврилова заявила, що багато проблем в діяльності ЗМІ пов’язані з тим, що бойові дії на Донбасі офіційно не визнані війною. «Ми вже два роки живемо у системі подвійних стандартів, де війну називають антитерористичною операцією. Адже тривалість АТО вимірюється годинами, а не роками», - підкреслила вона.

 

Фото – «НикВести»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1151
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду