Львівська ОДА визначила своїм офіційним виданням у 2016 році «Високий Замок»

Львівська ОДА визначила своїм офіційним виданням у 2016 році «Високий Замок»

16 Лютого 2016
5490
16 Лютого 2016
13:45

Львівська ОДА визначила своїм офіційним виданням у 2016 році «Високий Замок»

5490
Львівська щоденна газета «Високий Замок» знову стане офіційним друкованим виданням Львівської обласної державної адміністрації (ОДА).
Львівська ОДА визначила своїм офіційним виданням у 2016 році «Високий Замок»
Львівська ОДА визначила своїм офіційним виданням у 2016 році «Високий Замок»

Про це повідомляє видання «Варіанти» з посиланням на розпорядження голови Львівської ОДА Олега Синютки № 55/0/5-16 «Про визначення офіційного друкованого видання обласної державної адміністрації на 2016 рік» від 8 лютого 2016 року.

«Визначити газету "Високий Замок" офіційним друкованим виданням обласної державної адміністрації на 2016 рік», – йдеться у розпорядженні.

Відтак, газета повинна висвітлювати діяльність обладміністрації, публікувати акти та інші важливі документи. Видання «Варіанти» повідомляє, що фінансуватиме роботу «Високого Замку» департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської ОДА.

Видання також нагадує, що з 1 квітня 2012 року до 31 січня 2013 року друкованим органом ОДА була «Львівська газета. Вісник міста», а з 1 лютого 2013 року до 20 травня 2015 року – «Високий Замок».

Нагадаємо, закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (законопроект № 1123був ухвалений парламентом 24 листопада 2015 року.  21 грудня Президент України Петро Порошенко повернув його зі своїми пропозиціями для повторного розгляду. 24 грудня Верховна Рада повторно проголосувала за закон з урахуванням пропозицій Президента. 26 грудня Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Головний консультант Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України, секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Олександр Бухтатий заявив, що 33% комунальних видань в Україні виживуть без фінансування від держави. Про це він сказав на Другій всеукраїнській конференції «Дорожня карта реформування комунальної преси на 2016 рік: 15 кроків до свободи і незалежності», організованій НСЖУ спільно з Асоціацією місцевої преси та за підтримки Держкомтелерадіо.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5490
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду