УКМЦ визначив цінності державних комунікацій органів влади в Україні

УКМЦ визначив цінності державних комунікацій органів влади в Україні

11 Лютого 2016
5474
11 Лютого 2016
17:12

УКМЦ визначив цінності державних комунікацій органів влади в Україні

5474
10 лютого в Українському кризовому медіа-центрі (УКМЦ) в рамках проекту реформи державних комунікацій Gov.Comms.Ua, що здійснюється за підтримки посольства США, було представлено розроблений HR-командою УКМЦ і експертами Ernst & Young перелік цінностей і компетенцій, які рекомендуються до втілення всіма управліннями державних комунікацій органів влади в Україні.
УКМЦ визначив цінності державних комунікацій органів влади в Україні
УКМЦ визначив цінності державних комунікацій органів влади в Україні

Результати напрацювань озвучила HR-фахівець Mondelēz International Оксана Семенюк. Вона розповіла, що перелік цінностей було розроблено, враховуючи досвід успішних урядових комунікацій іноземних країн і найкращих комерційних високоефективних організацій (The High Performance Organization, НРО). До проекту долучилися понад 40 представників прес-служб з Адміністрації Президента, Міністерства оборони, Міністерства закордонних справ й обласних державних адміністрацій. У результаті експерти УКМЦ запропонували інтегровану систему управління талантами, коли всі HR-процеси взаємопов’язані та базуються на визначених цінностях, серед яких, в першу чергу, патріотизм, чесність, відповідальність, інноваційність і професіоналізм.

Також у співпраці з Communication Reform Group було вироблено поведінкові індикатори цих цінностей – системи компетенцій. До загальних компетенцій експерти віднесли клієнтоорієнтовність, орієнтацію на результат, ініціативність, роботу в команді та побудову взаємовідносин, постійне самовдосконалення, управління змінами. До функціональних – навички комунікації, презентації та візуалізації, роботу з інформацією, планування та організацію роботи, навички модерації заходів, вміння працювати з сучасними медіа, аналітичне мислення.

Експерти також окреслили певний набір знань та навичок, без яких неможливо стати членом команди комунікацій державних структур: управлінська рішучість, стратегічне мислення, ефективне управління командою, кризовий менеджмент, ведення перемовин, дія в умовах невизначеності, самоусвідомлення.

Наталія Попович, співзасновниця УКМЦ, під час прес-брифінгу наголосила, що після Революції гідності влада має бути як ніколи прозорою, відповідальною та віддаленою від олігархів. І підкреслила, що саме люди змінюють системи, а тому дуже важливо виокремити найважливіші цінності, які мають лягти в основу роботи представників держорганів і їхньої комунікації з громадянами.

«Ми віримо, що люди змінюють системи. І що будь-яка система є настільки ефективною, наскільки ефективними є люди, які відповідають за її втілення в життя. Через брак необхідних цінностей часто системи можуть стати інструментом тиску або утримування важливої інформації. На нашу думку, будь-яке урядування не заслуговує на довіру, якщо не здатне вибудувати справжнього діалогу зі суспільством», – зазначила у вступному слові пані Попович.

Тепер важливим завданням є робота на законодавчому рівні та співпраця з Національним агентством з питань держслужби. «Наші напрацювання – лише перший крок на шляху до змін. Дуже важливо, аби вони тепер були правильно імплементовані та запроваджені в систему державних комунікацій», – підсумувала Анжеліка Назаренко, HR-фахівець The Communication Reform Group.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5474
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду