«Національний ЛГБТ-портал України» все ж таки отримав свідоцтво про реєстрацію

«Національний ЛГБТ-портал України» все ж таки отримав свідоцтво про реєстрацію

10 Лютого 2016
4043
10 Лютого 2016
15:08

«Національний ЛГБТ-портал України» все ж таки отримав свідоцтво про реєстрацію

4043
Редакція українського інтернет-ЗМІ «Національний ЛГБТ-портал» отримала свідоцтво про державну реєстрацію у якості інформаційного агентства, підписане Міністром юстиції України Павлом Петренком. Майже рік тому Державна реєстраційна служба України відмовила Національному ЛГБТ-порталу України в такі реєстрації попри рішення суду.
«Національний ЛГБТ-портал України» все ж таки отримав свідоцтво про реєстрацію
«Національний ЛГБТ-портал України» все ж таки отримав свідоцтво про реєстрацію

Про це повідомляє «Національний ЛГБТ-портал».

5 лютого Міністерство юстиції України видало свідоцтво про державну реєстрацію інформаційного агентства як суб’єкта інформаційної діяльності ТОВ «ІА ««Національний ЛГБТ-портал України».

«У серпні 2015 року Міністерство юстиції намагалося знайти докази, що «Національний ЛГБТ-портал» підриває мораль українців. Проте у суді вдалося довести, що відмова в реєстрації порталу як інформаційного агентства є незаконною», - зазначає редакція «Національного ЛГБТ-порталу».

Як йдеться далі у повідомленні «Національного ЛГБТ-порталу», суд постановив скасувати відмову в державній реєстрації інформаційного агентства «Національний ЛГБТ-портал України» та зобов’язав Міністерство юстиції України розглянути заяву про реєстрацію інформаційного агентства з урахуванням висновків до постанови суду, адже рішення про реєстрацію інформаційного агентства належить до виключних повноважень Міністерства юстиції України.

У січні Мін'юст відкликав апеляційну скаргу на це рішення суду.

Нагадаємо, у квітні 2015 року Державна реєстраційна служба України Мін'юсту відмовила Національному ЛГБТ-порталу України в реєстрації попри те, що Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправною бездіяльність Державної реєстраційної служби України, яка ухилялася від реєстрації цього ЗМІ минулого року.

 Серед причин відмови Державна реєстраційна служба знову назвала наявність абревіатури «ЛГБТ».«...у назві інформаційного агентства...використано абревіатуру «ЛГБТ». Засновник не надав змістовного тлумачення скорочення «ЛГБТ», що не дозволяє здійснити реєстрацію, оскільки змістовне тлумачення назви «ЛГБТ» реєструючому органу не повідомлено, та немає можливості дослідити дотримання статті 2 ЗУ «Про інформаційні агентства»,  зокрема в частині розголошення інформації, яка підриває суспільну мораль», - цитував тоді держреєстратора портал.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4043
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ivan Lendiel
2986 дн. тому
А ви прям скачете від радості, що збоченці матимуть легальне ЗМІ... Прокляті толерасти...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду