Роскомнагляд заблокує видання «Апостроф» за невидалення публікації із заявою Чубарова (ДОПОВНЕНО)

Роскомнагляд заблокує видання «Апостроф» за невидалення публікації із заявою Чубарова (ДОПОВНЕНО)

10 Лютого 2016
1452
10 Лютого 2016
13:33

Роскомнагляд заблокує видання «Апостроф» за невидалення публікації із заявою Чубарова (ДОПОВНЕНО)

1452
9 лютого Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) повідомила українське інтернет-видання «Апостроф» про «порушення порядку розповсюдження інформації на території РФ» і дала добу для видалення матеріалів начебто «екстремістського характеру».
Роскомнагляд заблокує видання «Апостроф» за невидалення публікації із заявою Чубарова (ДОПОВНЕНО)
Роскомнагляд заблокує видання «Апостроф» за невидалення публікації із заявою Чубарова (ДОПОВНЕНО)

Про це повідомляє видання «Апостроф» на своєму сайті.

«Відповідно до статті 15.3 Федерального закону від 27.07.2006 № 149-ФЗ "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації" повідомляємо, що згідно з вимогою Генеральної прокуратури Російської Федерації від 09.30.2015 № 27-31-2015 / Ід3248-15 інформація, розміщена на інформаційному ресурсі http://apostrophe.com.ua , містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку. На підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації від 30.09. 2015 № 27-31-2015/Ід3248-15 про вжиття заходів щодо обмеження доступу до інформаційних ресурсів, що поширюють інформацію, що містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, доступ до інформаційного ресурсу (сторінок) http://apostrophe.com.ua обмежується операторами зв'язку на території Російської Федерації», - йдеться в листі відомства, спрямованому до редакції.

Претензії російського відомства викликала новина «Апострофа», в якій глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що Україні належить готуватися до відкритої війни проти РФ.

«Розміщені матеріали, що містять заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, а саме: Заклики до здійснення екстремістської діяльності. Інтерв'ю Чубарова українському телеканалу 5 канал містить заклики до порушення територіальної цілісності Російської Федерації. Зокрема, в інтерв'ю Чубарова містяться такі висловлювання: "Я один з тих, хто закликає готуватися до гіршого - до відкритої війни з Росією... Якщо ми дійсно дбаємо про Україну, хочемо, щоб вона відбулася, і ми жили в країні, яка користується високою повагою серед своїх сусідів, і головне, сама себе поважає - ми повинні повернути Крим. Тому для нас війна закінчиться тільки тоді, коли Крим буде в складі української держави..."», - заявляє Роскомнагляд.

Як повідомив перший заступник головного редактора «Апострофа» Денис Попович, Роскомнагляд дав добу для видалення матеріалів «екстремістського характеру» про що видання має повідомити російську сторону.

Як повідомили «Детектор медіа» в редакції, «Апостроф» не буде виконувати вимоги Роскомнагляду, це принципова позиція видання.

«Упродовж сьогоднішнього дня нас ще можуть читати в Росіі, але починаючи з 00.00 11 лютого 2016 року, сайт буде заблокований на території РФ», - повідомляє «Апостроф». 

Нагадаємо, Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) вимагає від інтертнет-видання «Українська правда» негайного видалення новини про заяву глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, опубліковану 1 квітня 2015 року під назвою «Україні належить готуватися до відкритої війни з Росією – Чубаров», де глава Меджлісу зробив прогноз подальшого розвитку українсько-російських стосунків.

У січні 2016 року Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) заборонила на території РФ доступ до сайту ЛІГА.net начебто за «заклики до здійснення екстремістської діяльності».

Того ж місяця під повне блокування Роскомнагляду потрапив сайт українського інформагентства «РБК-Україна». Видання зазначає, що покарання було введене через матеріал «"Путін помер": торішній кліп знову актуальний», розміщеному на порталі «РБК-Україна Styler». Водночас офіційний представник Роскомнагляду Вадим Ампелонський у коментарі російському інформагентству RNS назвав іншу причину блокування сайту «РБК-Україна» - нібито за заклики до війни з Росією.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1452
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду