МІП візьметься за зміни до законодавства для «дерегуляції, демонополізації та деолігархізації» інформпростору

МІП візьметься за зміни до законодавства для «дерегуляції, демонополізації та деолігархізації» інформпростору

10 Лютого 2016
846
10 Лютого 2016
11:07

МІП візьметься за зміни до законодавства для «дерегуляції, демонополізації та деолігархізації» інформпростору

846
Міністерство інформаційної політики України (МІП) презентувало свій План діяльності на 2016 рік, у якому окреслено чотири стратегічні напрямки.
МІП візьметься за зміни до законодавства для «дерегуляції, демонополізації та деолігархізації» інформпростору
МІП візьметься за зміни до законодавства для «дерегуляції, демонополізації та деолігархізації» інформпростору

2 лютого Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики заслухав звіт Міністерства інформаційної політики України за 2015 рік і затверджений план діяльності МІП на 2016 рік, які презентував міністр Юрій Стець. 9 лютого План діяльності Міністерства інформаційної політики України на 2016 рік, головною метою якого є розвиток інформаційного простору України, було оприлюднено у Кабінеті міністрів України. Презентувала документ радник міністра з питань стратегічних комунікацій Аліна Фролова, повідомляє «Укрінформ».

В оприлюдненому на сайті МІП Плані на 2016 рік зазначено, що стратегічними напрямками діяльності будуть такі:

  1. Розвиток інформаційного простору України: дерегуляція, демонополізація та деолігархізація через захист свободи слова та права на професію журналіста, реформу медіа­простору, наближення до європейських цінностей та принципів, гармонізацію з законодавством Європейського Союзу.
  2. Створення системи державних стратегічних комунікацій. Реформа урядових комунікацій. Комунікаційна підтримка проведення реформ урядом.
  3. Інформаційна реінтеграція країни: анексованого Криму, тимчасово окупованих територій Луганської і Донецької областей, внутрішньо переміщених осіб.
  4. Популяризація України та її цінностей у світі.

На виконання першого напрямку діяльності МІП протягом січня-лютого повинна бути створена робоча група з напрацювання змін до законодавства у сфері свободи слова. У березні-квітні повинен бути опрацьований висновок робочої групи щодо комплексного аналізу медіа законодавства України та ЄС. До травня за висновками робочої групи необхідно виробити рекомендації щодо змін до законодавства України. У квітні-травні повинно відбутись обговорення запропонованих законодавчих ініціатив (в тому числі – громадське в регіонах) та розробка відповідних проектів нормативно-правових актів.

Після урахування пропозицій громадськості законопроекти у вересні повинні бути внесені на розгляд уряду, а у листопаді – на розгляд Верховної Ради.

Міністерство також запланувало залучення громадськості та експертного середовища до участі у обговоренні та пришвидшення імплементації реформ в медіа­сфері в рамках діяльності Експертної ради при МІП.

Як повідомляє офіційний сайт МІП, члени Комітету свободи слова підтримали пункти, які стосуються спільної роботи міністерства і профільного Комітету в частині законодавчої діяльності.

«Всі ініціативи, які розроблялися Комітетом спільно з міністерством, що стосувалися виконання Коаліційної угоди депутатських фракцій "Європейська Україна" та Плану заходів з виконання Програми діяльності Кабінету міністрів України та Стратегії сталого розвитку “Україна-2020” у 2015 році, знайшли підтримку в залі парламенту, стали законами. Це говорить про якість співпраці між міністерством та комітетом», - цитує міністерство голову Комітету Вікторію Сюмар.

В свою чергу Юрій Стець зазначив: «Ключовим завданням на 2016 рік я та очолюване мною міністерство бачимо у закінченні реформи системи іномовлення України та реалізації реформи урядових комунікацій».

Нагадаємо, міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив на екстреному засіданні Кабміну 4 січня, що відкликає подану ним у грудні 2015 року заяву про відставку. У січні 2016 року Юрій Стець повідомив, що його міністерство подасть уряду програму дій на 2016 рік, згідно з якою має завершитися реформа іномовлення України та відбутися реформа державних комунікацій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
846
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду