Зареєстровано постанову про вихід Верховної Ради із засновників редакції журналу «Віче»

Зареєстровано постанову про вихід Верховної Ради із засновників редакції журналу «Віче»

8 Лютого 2016
1653
8 Лютого 2016
13:33

Зареєстровано постанову про вихід Верховної Ради із засновників редакції журналу «Віче»

1653
Комітет свободи слова майже в повному складі зареєстрував проект постанови про вихід парламенту із засновників редакції журналу «Віче»
Зареєстровано постанову про вихід Верховної Ради із засновників редакції журналу «Віче»
Зареєстровано постанову про вихід Верховної Ради із засновників редакції журналу «Віче»

Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, Олена Кондратюк, Олександр Опанасенко, Богдан Онуфрик, Ольга Червакова, Владислав Севрюков, Юрій Павленко, Олександр Абдуллін, Дмитро Стеценко зареєстрували проект постанови № 4009 «Про вихід Верховної Ради України із засновників редакції журналу «Віче». Таке рішення члени Комітету ухвалили одноголосно на засіданні 27 січня 2016 року.

У проекті Постанови, зокрема йдеться: «З метою виконання завдань реформування державних засобів масової інформації та забезпечення приведення деяких актів Верховної Ради України до норм Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» Верховна Рада України постановляє: 1. Верховній Раді України вийти із засновників редакції журналу «Віче». 2. Керівництву Апарату забезпечити здійснення заходів, пов’язаних з виходом Верховної Ради України із засновників редакції журналу «Віче».

Постанова набере чинності з дня її прийняття.

Нагадаємо, Регламентний комітет Верховної Ради вирішив у проекті кошторису Верховної Ради на 2016 рік залишити фінансову підтримку журналу «Віче» тільки на перший квартал, а це 703 тис. грн. Решту коштів, передбачених у бюджеті на журнал «Віче», перерозподілити парламентському телеканалу «Рада».

25 листопада 2015 року в Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики відбулися комітетські слухання на тему «Реформування парламентських ЗМІ», на яких виступила головний редактор журналу «Віче» Світлана Писаренко, яка намагалася переконати присутніх у важливості матеріалів, які друкує журнал, але їй це не вдалося.

Відповідно до проекту рекомендацій Комітет доручив апарату Верховної Ради України розробити концепцію реформування державного підприємства «Парламентський телеканал “Рада”» та розробити проект постанови про перетворення друкованих ЗМІ, заснованих Верховною Радою, на офіційне парламентське друковане видання.

Журналісти проекту розслідувань «Схеми: корупція в деталях» «Радіо Свобода» назвали журнал «Віче» у своїй програмі одним з рудиментів Верховної Ради.

Нагадаємо, закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (законопроект № 1123був ухвалений парламентом 24 листопада. Але 21 грудня Президент України Петро Порошенко повернув його зі своїми пропозиціями для повторного розгляду. 24 грудня Верховна Рада повторно проголосувала за закон з урахуванням пропозицій Президента. 26 грудня Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1653
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду