Фільм Сергія Лозниці «Подія» вийде в український прокат у листопаді

Фільм Сергія Лозниці «Подія» вийде в український прокат у листопаді

27 Жовтня 2015
3515
27 Жовтня 2015
16:27

Фільм Сергія Лозниці «Подія» вийде в український прокат у листопаді

3515
Дистрибуцією стрічки займається заснована Сергієм Лозницею кінокомпанія Atoms & Void
Фільм Сергія Лозниці «Подія» вийде в український прокат у листопаді
Фільм Сергія Лозниці «Подія» вийде в український прокат у листопаді

Новий документальний фільм режисера Сергія Лозниці «Подія» вийде в український прокат у листопаді. Про це на прес-конференції в рамках кінофестивалю «Молодість» повідомила продюсер Марія Шустова-Бейкер, яка співпрацює із Сергієм Лозницею.

 

«В Україні з листопада фільм буде [демонструватися] в Києві в кінотеатрі "Жовтень", і я сподіваюся, що потім ще в інших містах - Одеса, Львів», - повідомила вона.

 

«Подія» - документальний фільм, знятий у копродукції Нідерландів та Бельгії. У ньому йдеться про драматичні події серпня 1991 року в Ленінграді, коли на Палацову площу міста вийшли тисячі людей на підтримку демократичних сил. «Подія» змонтована з кадрів хроніки, знятої шістьма режисерами кіностудії «Лендокфільм» під час серпневого путчу 1991 року.

 

Дистрибуцією стрічки займається заснована Сергієм Лозницею кінокомпанія Atoms & Void. Пані Шустова-Бейкер нагадала, що світова прем'єра «Події» відбулася у вересні на 72-му Венеційському кінофестивалі, після чого фільм було представлено на міжнародному кінофестивалі в Торонто. А в жовтні «Подія» здобула головний приз Ризького міжнародного кінофестивалю (Латвія). У листопаді фільм буде показано у Вільнюсі (Литва) і Таллінні (Естонія).

 

«Права придбані в Польщі, де фільм вийде на екрани в травні, в Нідерландах і Бельгії. Є інтерес і на інших територіях - Англія дивиться, Америка. Наше завдання, як і з "Майданом", - показати цей фільм усюди», - сказала пані Шустова Бейкер.

 

У Росії прем'єра стрічки відбудеться на кінофестивалі «Артдокфест», де «Подія» буде фільмом відкриття. «Цей фільм необхідно показати в Петербурзі на Палацовій площі», - зауважив на прес-конференції сам режисер. «Хотілося б, щоб його і на телебаченні російському показали», - додала продюсерка.

 

Нагадаємо, що українська прем'єра «Події» відбулася на кінофестивалі «Молодість», де стрічка стала спеціальною подією.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3515
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду