На «Молодості» представлять фільм Аскольда Курова про Олега Сенцова

На «Молодості» представлять фільм Аскольда Курова про Олега Сенцова

22 Жовтня 2015
1115
22 Жовтня 2015
20:23

На «Молодості» представлять фільм Аскольда Курова про Олега Сенцова

1115
На «Молодості» представлять фільм Аскольда Курова про Олега Сенцова
На «Молодості» представлять фільм Аскольда Курова про Олега Сенцова

На 45-му Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість» буде презентовано документальний фільм російського режисера Аскольда Курова «З.О.С.» («Звільніть Олега Сенцова»). Стрічка вийде на екрани у 2016 році, але глядачі «Молодості» зможуть побачити готові епізоди в рамках спецподії фестивалю, повідомляє прес-служба «Молодості».

 

Фільм «З.О.С.»оповідає про обставини справи Олега Сенцова, українського режисера та сценариста, затриманого російськими спецслужбами у Криму за начебто підготовку теракту проти пам'ятника Леніна. Після сумнівного судового процесу 25 серпня Олега Сенцова засудили на 20 років за створення терористичної організації, пов'язаної з українськими націоналістами.

 

Український режисер свою провину не визнає, а з вимогою відпустити його з-за грат виступили Педро Альмодовар, Андрій Звягінцев, Вім Вендерс та багато інших особистостей зі світу кіно. Тому окрім фокусу на фігурі самого Олега Сенцова, у документальній стрічці Аскольда Курова йдеться про тих, хто намагається врятувати режисера.

 

Фільм є спільним проектом як у фінансовому аспекті (кошти на виробництво збирали шляхом краудфандінгу), так і за складом команди. Російський режисер Аскольд Куров працює над картиною разом з молодим українським документалістом Андрієм Литвиненком, попередні роботи якого включають епізоди з альманахів «Поза Євро», «Україна_голоси», «Євромайдан. Чорновий монтаж».

 

Аскольд Куров - учень режисерки Марини Разбєжкіної та художнього керівника московського «Театру.doc» Михайла Угарова. Він працював над кіноальманахом «Зима, уходи!», який показували на «Молодості» 2012 року. Пан Куров разом з іншими молодими режисерами фіксував протестні акції зими 2011-2012 років. За свій перший фільм «Ленінленд» Аскольд Куров отримав «Кентавра» фестивалю «Послання до людини» за найкращий дебют. Також серед попередніх робіт режисера - фільм «Діти 404» про ЛГБТ-підлітків, який схвально сприйняли на міжнародних фестивалях.

 

Як писала «Детектор медіа», Аскольд Куров розповів про зйомки документального фільму про Олега Сенцова під час майcтер-класу в рамках фестивалю Docudays UA в березні 2015 року. Збір коштів на створення стрічки розпочався у квітні 2015 року. 7 квітня про збір коштів написало всесвітньовідоме видання про кіно Hollywood Reporter. Крім Аскольда Курова та Андрія Литвиненка в проекті задіяні продюсер Олега Сенцова Ольга Журженко та учасники проекту «Термін» продюсери Марія Гаврилова й Максим Туул.

 

Нагадаємо, що показ робочої версії документального фільму «Звільніть Олега Сенцова» російського документаліста Аскольда Курова став спеціальною подією Днів українського кіно в Берліні влітку 2015 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1115
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду