Фестиваль «Молодість» не проходитиме в кінотеатрі «Жовтень»

Фестиваль «Молодість» не проходитиме в кінотеатрі «Жовтень»

16 Жовтня 2015
2233
16 Жовтня 2015
18:59

Фестиваль «Молодість» не проходитиме в кінотеатрі «Жовтень»

2233
Фестиваль «Молодість» не проходитиме в кінотеатрі «Жовтень»
Фестиваль «Молодість» не проходитиме в кінотеатрі «Жовтень»

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» цього року не працюватиме з кінотеатром «Жовтень». Таким чином, 45-й фестиваль відбудеться в кінотеатрах «Київ», «Кінопанорама», «Сінема Сіті», «Кронверк», «Ліра». Про це 16 жовтня повідомила прес-служба фестивалю.

 

Прес-служба назвала три причини припинення співпраці з кінотеатром.

 

«Кінотеатр "Жовтень" позиціонувався як ключова локація фестивалю. Відповідно, фестиваль планував проведення максимальної кількості сеансів на цьому майданчику. Однак напередодні фестивалю дирекція кінотеатру запропонувала лише один вечірній сеанс та п'ять денних, що не відповідає потребам глядачів», - йдеться в повідомленні.

 

Також, за даними прес-служби «Молодості», «Жовтень» не погодився прийняти запропоновану фестивалем програму, «посилаючись на рекомендації Київської міської державної адміністрації».

 

«Жорсткий дефіцит коштів змусив дирекцію кінофестивалю суттєво скоротити програму. Через це кількість показів було зменшено (у першу чергу, денних)», - також сказано в повідомленні.

 

Фестиваль «Молодість» заявляє, що сподівається на вирішення ситуації та готовий до співпраці з кінотеатром «Жовтень» наступного року.

 

Директор кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе в коментарі «Детектор медіа» повідомила, що оргкомітет фестивалю не уклав з кінотеатром письмового договору, хоча «Жовтень» просив укласти з ним договір і надати програму фестивалю. Зрештою, за її словами, оргкомітет «Молодості» повідомив кінотеатр, що у зв'язку з обмеженим фінансуванням вирішив скоротити кількість фестивальних майданчиків.

 

Нагадаємо, що будівля кінотеатру «Жовтень» згоріла внаслідок підпалу в ніч з 29 на 30 жовтня 2014 року під час показу фільму з ЛГБТ-тематики в рамках кінофестивалю «Молодість». Кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі становили 7 млн грн.

 

Протягом року тривала реконструкція будівлі кінотеатру «Жовтень» за кошти столичного бюджету. 8 жовтня комунальне підприємство «Житлоінвестбуд-УКБ» здало будівлю в експлуатацію. Відкриття кінотеатру «Жовтень» заплановано 18 жовтня.

 

45-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» пройде з 24 жовтня по 1 листопада.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2233
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду