В Олександрії під офіс газети «За нашу перемогу» кинули гранату

В Олександрії під офіс газети «За нашу перемогу» кинули гранату

13 Жовтня 2015
3267
13 Жовтня 2015
16:47

В Олександрії під офіс газети «За нашу перемогу» кинули гранату

3267
В Олександрії під офіс газети «За нашу перемогу» кинули гранату
В Олександрії під офіс газети «За нашу перемогу» кинули гранату

13 жовтня в місті Олександрія Кіровоградської області у двір офісу газети «За нашу перемогу» на вулиці Дзержинського, 1 кинули гранату. Про це повідомляє видання «Моя Олександрія».

 

Як повідомив редактор видання Борис Логвінов, вибух стався о 4:05 ранку. Осколки розбили вікна, пошкодили стіни, унаслідок вибуху обгоріла тротуарна плитка біля хвіртки, куди впала граната.

 

 

Під час вибуху Борис Логвінов знаходився в будинку. За щасливим збігом обставин, він не постраждав. Через 45 хвилин після виклику на місце події прибула міліція, а потім вибухотехніки з Кіровограда.

 

 

При огляді місця події, за словами пана Логвінова, була виявлена ручка від гранати імовірно системи РГД-5.

 

Як повідомляє видання «Олександрійські новини», Борис Логвінов також відомий в Олександрії як заступник директора з загальних питань ВАТ «Завод "Агромаш"». Він представляв інтереси акціонерів підприємства у численних судових засіданнях щодо повернення у приватну власність території і майна заводу, який міська влада Олександрії, на думку акціонерів, незаконно прибрала до своїх рук.

 

За однією з версій Бориса Логвінова, якого цитує «Моя Олександрія», вибух є попередженням місцевої влади, яка «не терпітиме критики і викривальних матеріалів на свою адресу». Він також заявляє, що до вибуху його побили невідомі.

 

 

 

 

Отримати коментар у міського голови Олександрії Степана Цапюка «Детектор медіа» не вдалося: у приймальні повідомили, що він перебуває на заході. Водночас у приймальні сказали, що вперше чують про вибух в офісі газети «За нашу перемогу».

 

Представник прес-служби Олександрійського міськвідділу міліції Оксана Міхно повідомила «Олександрійським новинам», що інформація про вибух внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство, із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень». На місці злочину працює слідчо-оперативна група Олександрійського міськвідділу міліції, а також криміналістична лабораторія з вибухотехніки обласного управління МВС.

 

 

Борис Логвінов заявив «Моїй Олександрії», що наполягає на відкритті провадження за ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу про перешкоджання професійній журналістській діяльності.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар в міліції Олександрії.

 

Нагадаємо, у травні 2013 року Борис Логвінов, головний редактор газети «За нашу перемогу», подав заяву до Генеральної прокуратури України за фактом його побиття 26 травня в Олександрії. Пан Логвінов стверджував, що напад пов'язаний з його журналістською діяльністю, та звинуватив у причетності до нападу міського голову Олександрії Степана Цапюка. Водночас у Кіровоградському УМВС «Детектор медіа» повідомили, що пан Логвінов не подавав заяви про побиття до Олександрійського відділу міліції. Тоді ж в Олександрійській міській раді «Детектор медіа» заявили, що міський голова Олександрії не причетний до можливого нападу на пана Логвінова.

 

У вересні 2013 року розслідування кримінальної справи про напад на Бориса Логвінова поновили і передали до Кіровоградської обласної прокуратури.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Моя Олександрія»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3267
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду