У Латвії країни Північно-Східної Європи обговорять вивільнення «цифрового дивіденду»

У Латвії країни Північно-Східної Європи обговорять вивільнення «цифрового дивіденду»

13 Жовтня 2015
1348
13 Жовтня 2015
15:25

У Латвії країни Північно-Східної Європи обговорять вивільнення «цифрового дивіденду»

1348
У Латвії країни Північно-Східної Європи обговорять вивільнення «цифрового дивіденду»
У Латвії країни Північно-Східної Європи обговорять вивільнення «цифрового дивіденду»

13-16 жовтня в місті Рига (Латвія) проходитиме 8-ме зібрання Північно-східного форуму з імплементації цифрового дивіденду (NЕDDІF) та двосторонні/багатосторонні обговорення країнами-учасницями NЕDDІF підходів і пропозицій з можливого перепланування мереж цифрового наземного телевізійного мовлення і внесення змін до частотного плану «Женева-2006» щодо вивільнення смуг частот І і ІІ цифрових дивідендів (790-862 МГц і 694-790 МГц відповідно). У заході в якості спостерігачів берутьname="_GoBack"> участь і представники «Українського державного центру радіочастот» (УДЦР), повідомляє прес-служба УДЦР.

 

Українська делегація планує представити пропозиції УДЦР щодо можливого перепланування мереж цифрового ефірного мовлення з максимальним використанням технічних можливостей стандарту DVB-T2 і вивільнення І і ІІ цифрового дивідендів.

 

Фахівці УДЦР також ознайомляться з інформацією щодо політики країн Північно-східного європейського регіону з використання смуг радіочастот 694-790 МГц і 790-862 МГц та візьмуть участь в обговоренні питань, пов'язаних з підготовкою до Всесвітньої конференції радіозв'язку Міжнародного союзу електрозв'язку 2015 року.

 

Отримана інформація буде використана для підготовки пропозицій УДЦР з перепланування частотних виділень плану «Женева-2006» з використанням стандарту DVB-T2, а також для забезпечення захисту радіочастотного ресурсу України при здійсненні міжнародної координації частотних виділень і присвоєнь у смузі частот 470-694 МГц.

 

Північно-Східний форум з питань впровадження цифрового дивіденду (NEDDIF) було створено у 2011 році адміністраціями зв'язку Чехії, Естонії, Фінляндії, Німеччини, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі та Словаччини з метою вирішення проблемних питань впровадження рухомої служби, а саме системи Міжнародного рухомого електрозв'язку в смузі частот 790-862 МГц (так званий «перший цифровий дивіденд».

 

Після Всесвітньої конференції радіозв'язку Міжнародного союзу електрозв'язку 2012 року мета NEDDIF була змінена на оптимізацію використання радіочастотного ресурсу для радіомовної служби в діапазоні УВЧ в контексті можливого вивільнення «другого цифрового дивіденду» (смуга частот 694-790 МГц ).

 

Сьогодні основною метою NEDDIF визначено розгляд спільного підходу до використання смуг частот 470-694 МГц, 694-790 МГц, 790-862 МГц та обмін відповідними точками зору і досвідом. У 2015 році до NEDDIF приєдналися адміністрації зв'язку Австрії і Румунії, а представники адміністрацій зв'язку Болгарії, Білорусії, Данії, Республіки Молдова, Російської Федерації, Швеції та України запрошуються до участі в зібраннях NEDDIF в якості спостерігачів.

 

Нагадаємо, 5-6 жовтня Україна та Угорщина узгодили Порядок використання смуги радіочастот 694-790 МГц (другий цифровий дивіденд) у прикордонних районах.

 

Як писала «Детектор медіа», Національна рада з питань телебачення і радіомовлення запропонувала починати вивільнення смуг частот «першого цифрового дивіденду» від телебачення для впровадження радіотехнології LTE з 2016 року, а вивільнення смуг частот «другого цифрового дивіденду» - з І півріччя 2017 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1348
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду