Режисер стрічки про архітектора Городецького шукатиме підтримки Польського кіноінституту

Режисер стрічки про архітектора Городецького шукатиме підтримки Польського кіноінституту

12 Жовтня 2015
1327
12 Жовтня 2015
15:58

Режисер стрічки про архітектора Городецького шукатиме підтримки Польського кіноінституту

1327
Режисер стрічки про архітектора Городецького шукатиме підтримки Польського кіноінституту
Режисер стрічки про архітектора Городецького шукатиме підтримки Польського кіноінституту

Режисер і сценарист стрічки про київського архітектора Владислава Городецького Жан Даніель Захаріас подаватиме цей проект до Польського кіноінституту. Про це він розповів в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

Зараз стрічка спільного виробництва України та Польщі перебуває на етапі розробки сценарію. «Робочий сценарій фільму створено спільно з українським письменником, автором книги про Городецького Олександром Ільченком. Завершуватиме сценарій польський фахівець», - розповів пан Захаріас.

 

Така співпраця, відзначає він, сприятиме отриманню гранту чи інших джерел фінансування в Польщі.

 

Також Жан Даніель Захаріас розповів, що вивчає особливості польського ринку на предмет спільного виробництва з Україною. «Для отримання фінансування проект має пройти культурний тест. - каже він. - Ці спільні для копродукції цінності слід закладати ще на етапі створення кіносценарію. Приміром, Городецький в Польщі нікому не відомий. Тож ми залучатимемо персонажів із Польщі, щоби фільм був цікавий і для цієї країни».

 

Бюджет цього проекту, за словами режисера і сценариста, становить близько двох мільйонів євро. «Від початку бюджет фільму був запланований у розмірі трьох млн.. євро. Чимало сцен ми планували знімати на Кавказі, видаючи ці локації за Південну Африку - сафарі та інші біографічні моменти з життя Городецького. А потім перейшли до іншої стратегії та більше фокусуватимемося на локаціях зйомок в Україні та Польщі».

 

Як розповів Жан Даніель Захаріас, у стрічці буде чимало містичних епізодів, як і сцен із життя київської богеми. «Для мене це режисерський проект, у якому хотілося б втілити цікаві ідеї», - сказав він.

 

Нагадаємо, про наміри зняти стрічку про Владислава Городецького стало відомо у кінці 2014 року.

 

Жан Даніель Захаріас - голівудський продюсер із візуальних ефектів. Співпрацював із командами таких фільмів, як «Універсальний солдат-4», «Полярний рейс», «Повелителі Салема». Виступив виконавчим продюсером стрічки Любомира Левицького «Тіні незабутих предків», яка мала успіх в українському кінопрокаті. Співпрацює із ним щодо стрічки «Грегор» . (попередня назва - «Ерегор»).

 

Повну версію інтерв'ю з Жаном Даніелем Захаріасом читайте на «Детектор медіа» незабаром.

 

«Детектор медіа»

Фото Максима Лісового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1327
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду