Учасники ток-шоу «Донбас: чесно»: Володіння зброєю не дає права вирішувати чужі проблеми на підконтрольній території

Учасники ток-шоу «Донбас: чесно»: Володіння зброєю не дає права вирішувати чужі проблеми на підконтрольній території

8 Жовтня 2015
1040
8 Жовтня 2015
11:35

Учасники ток-шоу «Донбас: чесно»: Володіння зброєю не дає права вирішувати чужі проблеми на підконтрольній території

1040
Учасники ток-шоу «Донбас: чесно»: Володіння зброєю не дає права вирішувати чужі проблеми на підконтрольній території
Учасники ток-шоу «Донбас: чесно»: Володіння зброєю не дає права вирішувати чужі проблеми на підконтрольній території

7 жовтня в прямому ефірі Центрального каналу (Київської регіональної державної телерадіокомпанії) відбувся черговий випуск суспільно-політичного ток-шоу «Донбас: чесно» виробництва ГО «Детектор медіа». Тема програми: «Зброя на звільнених територіях: безпека чи небезпека?».

 

Під час прямого ефіру Іван Лозовий, незалежний політичний аналітик та колишній боєць батальйону «Айдар», висловив припущення: «Можливо, проблема не в самому володінні зброєю, а в самому менталітеті». А також підкреслив: «Бійці батальйону "Айдар" прямо говорили, що після перемоги над сепаратистами буде війна з ментами. Знаєте чому? Бо менти там їздять на п'ятисотих мерседесах. Вони не приховують, хто вони, що вони».

 

Олександр Золотько, член президіуму ГО «Справа», журналіст, участник АТО; Іван Лозовий, незалежний політичний аналітик

 

Натомість йому апелював Віктор Король, заступник головного військового прокурора України: «Ми з вами не слідчі і не судді, цим має займатися слідство, а потім передавати до суду». На що Іван Лозовий відповів: «Це не є міліція, це є корумпована мафія, яка заробляє на різних корумпованих схемах».

 

Спеціально для ток-шоу групою журналістів було підготовлено відеосюжет про випадок, що стався в Старобільську, під час побиття чоловіком дружини, донька побігла жалітися бійцю, який втрутився і використав вогнепальну зброю. Після цього бійця засудили. Реакція гостей у студії на сюжет виявилась неоднозначною. Зокрема Ігор Алексеєв, голова підкомітету з питань діяльності органів юстиції та виконання рішень судів Комітету ВР, зазначив: «Така ситуація може виникнути не лише в прифронтовій зоні, а й у Києві, в західних регіонах, не треба це прив'язувати виключно до території, яка звільнена».


Віктор Король, заступник головного військового прокурора України; Ігор Алексєєв, голова підкомітету з питань діяльності органів юстиції та виконання рішень судів Комітету ВР; Дмитро Громаков, соціолог, експерт з комунікацій

 

Свою рефлексію на сюжет висловив Олександр Золотько, член президіуму ГО «Справа», журналіст, учасник АТО: «То что Родина дала автомат - не позволяет решать чужие семейные проблемы на подконтрольной территории».

 

Обговорюючи тему випуску, Дмитро Громаков, соціолог, експерт з комунікацій, зауважив, що ситуація змінилася, треба враховувати нові обставини, закони писалися за умови, що в нас будуть сильні правоохоронні органи: «В 2014 году государство потеряло эксклюзивное право на использование насилия».

 

Олександр Золотько, що лише місяць тому повернувся з лінії фронту вважає: «Если с тобой говорит человек, который обладает оружием, который обладает возможностью защитить свои права и свои убеждения, ты вынужденно относишься к нему аккуратней».

 

 

Нагадаємо, соціально-політичне ток-шоу «Донбас: чесно» виробляє ГО «Детектор медіа» у партнерстві з Асоціацією польських журналістів у рамках Польсько-канадської програми підтримки демократії за підтримки програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

 

Телепроект виходить в ефір з травня 2015 року. Зйомки відбуваються в прямому ефірі в КДР ТРК з подальшою трансляцією на телеканалах обласних державних телерадіокомпаній (ОДТРК).

 

Веде ток-шоу відомий телеведучий Костянтин Грубич. Гостями студії з одного боку є відомі експети та представники влади, від діяльності яких залежить вирішення озвучених в темі питань, а з іншого боку - журналісти, блогери, грамадські активісти, які прагнуть вирішення нагальних суспільно-політичних питань на прифронтовій території.

 

Сюжети для програми «Донбас: чесно» готують 40 регіональних журналістів у партнерстві з ОДТРК. Перед кожним випуском програми група з регіональних журналістів (2 телевізіники та 3 журналісти друкованих видань) відправляється у відрядження в регіон Донбасу, де готує матеріали до теми випуску.

 

Темами попередніх випусків стали такі:

«Що означає почути Донбас?»;

«Перепустки до зони АТО»;

«Зруйноване житло. Хто відбудує?»;

«Виплата пенсій на окупованих територіях»;

«Чи будуть покарані винні у кримінальних злочинах на Донбасі?»;

«Зброя на звільнених територіях: безпека чи небезпека?»

 

Усі попередні випуски програми можна переглянути на «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Фото - Олександра Ковальонка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1040
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду