МЗС України вимагає від РФ припинити «судовий фарс» і звільнити Савченко

МЗС України вимагає від РФ припинити «судовий фарс» і звільнити Савченко

6 Жовтня 2015
2280
6 Жовтня 2015
09:20

МЗС України вимагає від РФ припинити «судовий фарс» і звільнити Савченко

2280
МЗС України вимагає від РФ припинити «судовий фарс» і звільнити Савченко
МЗС України вимагає від РФ припинити «судовий фарс» і звільнити Савченко

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) України висловлюють рішучий протест у зв'язку з продовженням демонстративного судилища над громадянкою України Надією Савченко. Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС.

 

«Обурені тим, що попри надані захистом неспростовні докази її невинуватості, 5 жовтня ц.р. Ростовський обласний суд залишив в силі рішення Донецького міського суду Ростовської області про продовження терміну тримання Надії Савченко під вартою до 16 січня 2016 року», - заявляє зовнішньополітичне відомство.

 

МЗС заявляє, що Росія, порушуючи взяті на себе зобов'язання у рамках Ради Європи, продовжує ігнорувати статус Надії Савченко як члена Парламентської Асамблеї ради Європи (ПАРЄ), що користується відповідним імунітетом, наявність якого підтверджено відповідним висновком Комітету ПАРЄ з питань правил, процедури, імунітетів та інституційних справ.

 

Російська Федерація також не виконує взяті на себе згідно з Мінськими домовленостями зобов'язання про звільнення усіх заручників та осіб, що незаконно утримуються, за принципом «всіх-на-всіх».

 

«Українська сторона вимагає від російської сторони негайно припинити розігруваний нею судовий фарс і звільнити Надію Савченко та всіх інших громадян України, які незаконно утримуються під вартою на території Росії», - йдеться у заяві МЗС України.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 5 жовтня  Ростовський обласний суд (Росія) підтвердив рішення про продовження арешту для української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко.

 

Наразі у місті Донецьку Ростовської області (Росія) тривають слухання суду над українською льотчицею та депутатом Надією Савченко.   На попередньому засіданні 22 вересня незаконно ув'язнена в Росії українка вкотре наголосила, що не має стосунку до вбивства російських тележурналістів каналу «Россия 1»  на Донбасі, в якому її звинувачують. Також вона наголосила, що не довіряє російському суду.

 

Захист Надії Савченко неодноразово наводив докази, що обстріл, під час якого загинули журналісти, стався після того, як Надія Савченко потрапила в полон до терористів «ЛНР». Її адвокати заявляють про два фактичних підтвердження алібі українки - білінг її мобільних телефонів і відеозйомку бойовика «ЛНР».

  

10 вересня Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій закликав Росію звільнити естонського офіцера Естона Кохвера і українських громадян Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Надію Савченко.

 

Президент України Петро Порошенко, виступаючи на сесії Генеральної Асамблеї ООН, закликав ООН і держави-члени організації розпочати безстрокову міжнародну кампанію тиску на російську владу, щоб змусити її негайно звільнити всіх українських громадян, яких вона утримує в заручниках.

 

1 жовтня у Міністерстві юстиції Російської Федерації заявили про готовність розглянути прохання громадянки України, народного депутата, делегата ПАРЄ Надії Савченко про екстрадицію. Питання її можливої видачі Україні може обговорюватися, якщо Україна визнає рішення російської інстанції й гарантуватиме покарання засудженої на батьківщині.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2280
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду