Фестиваль соціальної відеореклами Molodiya Festival визначив переможців

Фестиваль соціальної відеореклами Molodiya Festival визначив переможців

5 Жовтня 2015
1644
5 Жовтня 2015
18:46

Фестиваль соціальної відеореклами Molodiya Festival визначив переможців

1644
Фестиваль соціальної відеореклами Molodiya Festival визначив переможців
Фестиваль соціальної відеореклами Molodiya Festival визначив переможців

3 жовтня в Києві пройшов IV Фестиваль соціальної відеореклами Molodiya Festival. Три головні премії фестивалю отримали роботи на теми енергозбереження, громадської активності та насильства в сім'ї. Про це йдеться в повідомленні організаторів фестивалю.

 

Переможцем фестивалю стала режисерка із Запоріжжя Каріна Оринянська, яка зняла ролик про алкоголізм і насильство над дітьми. Вона каже, що зняти ролик її надихнули власні спостереження: «Коли гуляю зі своєю донькою часто бачу, як батьки пиячать на дитячих майданчиках, а все виховання обмежується наказами "сидіти тут і не бігати"», - зауважила вона.

 

 

Друге місце посів киянин Орест Смілянець, який зняв лаконічне відео про людину в халаті, яка сидить і чекає на зміни.

 

 

Третє місце здобув киянин Дмитро Кожевніков за «естетично-лаконічну», як кажуть організатори, роботу на тему енергозбереження.

 

 

Володарі першої, другої та третьої премій отримали 10 тис., 6 тис. і 4 тис. гривень, відповідно.

 

За даними оргкомітету Molodiya Festival, зі 150 робіт у фінал потрапили - 40.

 

Тематика фестивальних робіт найрізноманітніша - від допомоги армії до проблеми залежності від соцмереж. «Цього року була рекордна кількість реклам про велокультуру та переваги велосипеду, як транспорту. Багато робіт на тему гендерної рівності та прав ЛГБТ. Традиційно, для фестивалю актуальні теми допомоги армії, екології, етичного ставлення до тварин», - кажуть організатори.

 

«Мене особисто тішить, що цього року є пласт пародійних, трешевих робіт: про ерекцію від соцмереж, ґаджети, яким вже за дві хвилини місце в зливному бачку та передвиборчу гречку. Ще була хороша робота з Росії, шкода, що антиукраїнська позиція автора змусила нас застосувати щодо нього санкції», - коментує співзасновниця фестивалю Наталя Шевчук.

 

Найкращі роботи відзначили також Фонд ім. Гайнріха Бьолля в Україні, Британська рада в Україні, Чеський центр в Києві, компанія White House, Асоціація велосипедистів Києва, бренди «Помаранчевий ровер», veliki.ua, «Перекотиполе» та Mitre. Загальний призовий фонд фестивалю склав понад 65 тис. грн.

 

У рамках фестивалю відбувся також воркшоп для творців соціальної реклами від Влада Галяпи, еко-лекції, покази від партнерів фестивалю та перегляд позаконкурсної програми.

 

«Детектор медіа»

 

Фото надано організатором фестивалю

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1644
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду