НМПУ і НСЖУ закликають уряд відреагувати на участь «міністра» Криму Дмитра  Полонського у форумі ОБСЄ

НМПУ і НСЖУ закликають уряд відреагувати на участь «міністра» Криму Дмитра Полонського у форумі ОБСЄ

1 Жовтня 2015
2348
1 Жовтня 2015
11:16

НМПУ і НСЖУ закликають уряд відреагувати на участь «міністра» Криму Дмитра Полонського у форумі ОБСЄ

2348
НМПУ і НСЖУ закликають уряд відреагувати на участь «міністра» Криму Дмитра  Полонського у форумі ОБСЄ
НМПУ і НСЖУ закликають уряд відреагувати на участь «міністра» Криму Дмитра  Полонського у форумі ОБСЄ

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) і Національна спілка журналістів України (НСЖУ) вимагають від українського уряду відреагувати на факт перебування так званого «міністра внутрішньої політики, інформації та зв'язку» окупаційного уряду Криму Дмитра Полонського на форумі ОБСЄ у Варшаві (Польща). Про це повідомила прес-служба профспілки.

 

Нагадаємо, 29 вересня на сайті так званого «Міністерства внутрішньої політики, інформації та зв'язку Республіки Крим» повідомлялося, що «міністр» на цьому заході говоритиме про «міжнаціональний мир та злагоду у Республіці Крим як один з головних результатів возз'єднання Криму з Російською Федерацією».

 

«Полонський брав активну участь у захопленні Росією українського Криму та подальшій анексії півострова, а наразі впроваджує цензуру на півострові і сприяє винищенню незалежних ЗМІ та репресіям стосовно журналістів, які працюють за професійними стандартами», - повідомлять НМПУ-НСЖУ.

 

За інформацією організацій, Дмитро Полонський досі не присутній у санкційних списках, які нещодавно були запроваджені указом Президента України. В НМПУ-НСЖУ заявили також, що саме відсутність адекватної реакції влади на дії сепаратистів у Криму призвела до можливості виступу Дмитра Полонського на такому заході.

 

«Бездіяльність української влади у цьому питанні є зневагою щодо кримських журналістів, які сьогодні зазнають репресій з боку окупаційної "влади" у Криму, а також усіх журналістів та громадян світу, які не змирилися з окупацією Криму та підтримують територіальну цілісність України», - йдеться у заяві організацій.

 

НМПУ і НСЖУ вважають, що українська влада повинна впровадити персональні санкції стосовно Дмитра Полонського та інших осіб, які так сам сприяли захопленню українського Криму Росією, але досі не потрапили до українських санкційних списків.

 

НМПУ і НСЖУ також висловили обурення та розчарування непослідовністю дій ОБСЄ, зазначивши, що з одного боку ця організація робить багато для того, щоб не дозволити перетворити професію журналіста в професію пропагандиста, а з іншого боку, всупереч позиції світового співтовариства, ОБСЄ легітимізує російську окупацію Криму, запрошуючи туди «міністра» окупаційного уряду Криму.

 

«Вважаємо, що запрошення кримських окупантів на міжнародні заходи є проявом зневаги до держави Україна та міжнародного права», - заявили організації.

 

Водночас стало відомо, що Польща помилково впустила в країну «віце-прем'єра» російського окупаційного уряду Криму Дмитра Полонського, який прибув до країни для участі в нараді ОБСЄ з виконання зобов'язань у сфері людського виміру. Про це заявив у вечірній програмі місцевого телебачення глава МЗС Польщі Гжегож Схетина, повідомляє ТАСС.

 

«Він перебуває у санкційних списках і мав бути затриманий польською прикордонною охороною», - стверджує глава МЗС Польщі. Він підкреслив, що у цій ситуації «сталася помилка».

 

За його твердженнями, Полонський потрапив в країну шляхом махінацій з прізвищем. «У санкційних списках було одне прізвище, а в його паспорті - інше. Тому прикордонна охорона не зорієнтувалася», - зазначив міністр Схетина.

 

Глава МЗС Польщі запевнив, що це більше не повториться. «Ми будемо дуже ретельно перевіряти такі випадки в майбутньому», - сказав він.

 

Нагадаємо, у травні голова так званої «Державної ради» в окупованому Росією Криму Володимир Константинов закликав кримське «Міністерство інформації», яке очолює Дмитро Полонський, більше працювати над пропагандою республіки на противагу повідомленнями про півострів, які з'являються в українських медіа.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2348
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду