Алішер Усманов та Іван Таврін купують «СТС Медіа»

Алішер Усманов та Іван Таврін купують «СТС Медіа»

28 Вересня 2015
1667
28 Вересня 2015
17:44

Алішер Усманов та Іван Таврін купують «СТС Медіа»

1667
Алішер Усманов та Іван Таврін купують «СТС Медіа»
Алішер Усманов та Іван Таврін купують «СТС Медіа»

Російські бізнесмени і співвласники медіахолдингу ЮТВ Алішер Усманов та Іван Таврін підписали угоду з керівництвом медіахолдингу «СТС Медіа» про продаж 75% російського ТОВ «СТС Інвестментс», що керує нині всім бізнесом «СТС Медіа» в Росії та Казахстані. Про це повідомляє РБК з посиланням на джерело, близьке до «СТС Медіа».

 

Медіахолдингу «СТС Медіа» належать ефірні канали СТС, «Домашний», «Перец» і «СТС Love» у Росії та «31 канал» у Казахстані.

 

У липні стало відомо, що гендиректор російського холдингу ЮТВ Андрій Димитров підписав угоду з гендиректором «СТС Медіа» Юліаною Слащевою про ексклюзивне право ЮТВ вести переговори про покупку 75% телеканалу «СТС» (ТОВ «СТС Інвестментс»). Документ на це право дійсний до 30 вересня 2015 року.

 

Після цього холдинг ЮТВ зробив пропозицію викупити 75% операційного бізнесу «СТС Медіа» за $ 200 млн готівкою.

 

Як відзначає РБК, «СТС Медіа» вже кілька місяців шукала покупців на свій бізнес, щоби не порушувати оновленого російського закону «Про ЗМІ», що набирає чинності з 2016 року. Поправки до цього документу забороняють іноземцям володіти понад 20% в якості засновника будь-якого ЗМІ.

 

Найбільшим же акціонером головної компанії «СТС Медіа» - зареєстрованої в американському штаті Делавер CTC Media Inc. - є шведська Modern Times Group (37,9%). Ще близько 36,7% акцій представлені на NASDAQ, а решта 25,4% - у кіпрської Telcrest, що пов'язана з банком «Росія» російського бізнесмена Юрія Ковальчука. Сам пан Ковальчук і його банк з весни минулого року перебувають під дією санкцій Мінфіну США. Через це «СТС Медіа» перераховує Telcrest дивіденди на спеціальний заблокований рахунок, а три представника Telcrest у раді директорів телехолдингу фактично позбавлені права голосу.

 

Алішер Усманов разом з Іваном Тавріним володіє медіахолдингом ЮТВ (телеканали Ю, Disney, «Муз-ТВ»), Mail.ru Group, «ВКонтакте», одноосібно пан Усманов володіє видавничим домом «Коммерсантъ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1667
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду