6 жовтня – презентація дослідження «Конфлікт у медіа і медіа в конфлікті: донесення дражливих питань через медіа»

28 Вересня 2015
2026
28 Вересня 2015
10:11

6 жовтня – презентація дослідження «Конфлікт у медіа і медіа в конфлікті: донесення дражливих питань через медіа»

2026
6 жовтня – презентація дослідження «Конфлікт у медіа і медіа в конфлікті: донесення дражливих питань через медіа»

6 жовтня в Києві презентують дослідження «Конфлікт у медіа і медіа в конфлікті: донесення дражливих питань через медіа». Також відбудеться експертне обговорення результатів дослідження. Модератор - Андрій Куликов, голова ГО «Громадське радіо».

 

Яку роль відіграли ЗМІ у наростанні сьогоднішніх конфліктів ? Що ще може спричинити невдоволення в українців? І чи можуть медіа якось вплинути на зменшення суспільної напруги? 

 

Експертів у сфері медіа, журналістів, соціологів, конфліктологів, політологів, громадських активістів, які займаються питаннями медіа та журналістики, налагодження діалогу, подолання конфліктності запрошують 6 жовтня о 10:30 у MediaHub (Київ, вул. Суворова, 4/6) для того, аби обговорити результати дослідження та запропонувати шляхи подолання соціальної напруги. Для участі необхідно зареєструватися.

 

Дослідження є частиною однойменного проекту «Конфлікт у медіа і медіа в конфлікті: донесення дражливих питань через медіа», що реалізовується Українським католицьким університетом спільно з ГО «Львівський медіафорум» при фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні.

 

В рамках дослідження, яке проводила соціологічна агенція «Фама» у серпні-вересні 2015 р., було проведено експертне дослідження. Соціологи досліджували сьогоднішні конфлікти в Україні: чи зневірилися і наскільки українці у новій владі? Які стосунки між місцевими та переселенцями? Що спричиняє в українців найбільше невдоволення? Чи поглиблюють конфлікти медіа чи, навпаки - послаблюють? Аби це дослідити, соціологи провели інтерв'ю із 50 експертами в галузі медіа-досліджень, журналістики, соціології політології, антропології, конфліктології. Також було проведено всеукраїнське репрезентативне дослідження та фокус-групи серед мешканців Львова, Києва, Харкова, Одеси, Дніпропетровська.

 

Наступний етап проекту - Школа журналістики УКУ запрошує журналістів місцевих та регіональних засобів масової інформації взяти участь в навчальній програмі «Медіа як посередник у розв'язанні та попередженні конфліктів», що відбудеться 29-31 жовтня 2015 року в Українському католицькому університеті (Львів). Детальніше можна прочитати тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2026
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду