Папа Франциск заявив, що релігійна свобода перебуває в небезпеці

Папа Франциск заявив, що релігійна свобода перебуває в небезпеці

27 Вересня 2015
1274
27 Вересня 2015
11:31

Папа Франциск заявив, що релігійна свобода перебуває в небезпеці

1274
Папа Франциск заявив, що релігійна свобода перебуває в небезпеці
Папа Франциск заявив, що релігійна свобода перебуває в небезпеці

Папа Римський Франциск заявив, що нині релігійна свобода у світі перебуває в небезпеці. Про це повідомляє «Радіо Ватикану».

 

Про це він сказав, зустрічаючись у суботу, 26 вересня, з іспаномовною спільнотою США та представниками інших іммігрантських спільнот. Зустріч відбулася у пам’ятному для цієї країни місці – Парку Незалежності, який був свідком важливих подій, пов’язаних із боротьбою за незалежність та її проголошенням. У цьому контексті зустріч була присвячена темі релігійної свободи.

 

«У світі, де різні форми сучасної тиранії намагаються скасувати релігійну свободу, або ж применшити її до субкультури без права на прилюдне вираження, або ж намагаються використати релігію, як претекст для ненависті й жорстокості, обов’язком визнавців різних релігійних традицій є об’єднати свій голос, призиваючи мир, толерантність, пошану гідності та прав іншого», – наголосив Глава Католицької Церкви.

 

Також він вказав на те, що релігійні традиції пригадують людям, що вони покликані визнати особу, яка «об’являє нам нашу ідентичність, побудовану на взаєминах».

 

«Пам’ять про минуле всім приносить користь. Народ, який пам’ятає, не повторює помилок минулого, а навпаки, з вірою дивиться на виклики сучасного й майбутнього», – нагадав Папа Франциск. І додав, що країна, вірна принципам, що ґрунтуються на пошані гідності людини, стає сильнішою.

 

«Детектор медіа» 

Фото - «Радіо Ватикану»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1274
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду