Порошенко відзначив Сенцова та Кольченка орденами «За мужність»

Порошенко відзначив Сенцова та Кольченка орденами «За мужність»

25 Вересня 2015
2190
25 Вересня 2015
13:53

Порошенко відзначив Сенцова та Кольченка орденами «За мужність»

2190
Порошенко відзначив Сенцова та Кольченка орденами «За мужність»
Порошенко відзначив Сенцова та Кольченка орденами «За мужність»

Президент Петро Порошенко відзначив українського режисера Олега Сенцова та громадського активіста Олександра Кольченка, яких засуджено в Росії за сфабрикованими звинуваченнями, орденом «За мужність» І ступеня. Відповідний указ № 556/2015 підписано 24 вересня.

 

Олег Сенцов, Олександр Кольченко та ще двоє активістів Олексій Чирній і Геннадій Афанасьєв були затримані й викрадені ФСБ РФ з території окупованої Росією АР Крим 11 травня 2014 року. Після викрадення їх доправили до слідчого ізолятора «Лефортово» в Москві. Стосовно них було порушено кримінальні справи звинуваченнями в терористичному акті, організації терористичного співтовариства, незаконному обігу зброї. Рішенням суду четверо українців одразу були взяті під арешт.

 

25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (Росія) за сфабрикованими звинуваченнями в тероризмі засудив Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворового режиму, а Олександра Кольченка - до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

 

Захист режиссера оскаржив вирок суду за сфабрикованою справою. Крім того, захист Олега Сенцова позивається до російських ЗМІ, які назвали режисера терористом одразу після затримання.

 

Президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк назвали рішення російського суду політично мотивованим і заявили, що будуть домагатись звільнення Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших українських політичних в'язнів у Росії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2190
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду