В Австрії перевіряють транзакції Ложкіна під час продажу УМХ – Лещенко

В Австрії перевіряють транзакції Ложкіна під час продажу УМХ – Лещенко

25 Вересня 2015
3351
25 Вересня 2015
10:50

В Австрії перевіряють транзакції Ложкіна під час продажу УМХ – Лещенко

3351
В Австрії перевіряють транзакції Ложкіна під час продажу УМХ – Лещенко
В Австрії перевіряють транзакції Ложкіна під час продажу УМХ – Лещенко

Правоохоронні органи Австрії перевіряють транзакції, які здійснював глава Адміністрації Президента Борис Ложкін. Про це повідомив депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко у своєму блозі на «Українській правді» з посиланням на джерела в Австрії та Україні. Водночас Борис Ложкін у коментарі «ЛігаБізнесІнформ» сказав, що правоохоронні органи жодної з країн світу ніколи не зверталися до нього з будь-якими претензіями.

 

За даними Сергія Лещенка, Австрія направила в Генпрокуратуру України запит про правову допомогу в розслідуванні, яке проводиться Віднем відносно транзакцій, здійснених Борисом Ложкіним. «Його прізвище фігурує у кримінальному провадженні за статтею "відмивання коштів"», - повідомив депутат.

 

«Джерела в Адміністрації президента кажуть, що справа стосується продажу Ложкіним "Українського медіахолдингу" у 2013 році структурам Сергія Курченка, коли транзакції проводилися з офшорних фірм на офшорні фірми через рахунки в австрійських банках», - повідомив пан Лещенко.

 

«Підозрілі перекази помітив підрозділ Міністерства внутрішніх справ Австрії, яке займається розслідуванням відмивання коштів і контактує з банківськими установами країни. Він і написав заяву в спеціальну прокуратуру про те, що є підозра про відмивання коштів відносно трьох українців», - пише депутат.

 

За його словами, крім пана Ложкіна, у кримінальному провадженні фігурують ще двоє громадян України. Також, за даними пана Лещенка, запит Австрії про надання двосторонньої правової допомоги генеральний прокурор України Віктор Шокін отримав кілька тижнів тому і «тримав у суворому секреті».

 

Коментуючи інформацію Сергія Лещенка, глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін заявив, що правоохоронні органи жодної з країн світу ніколи не зверталися до нього з будь-якими претензіями. «У разі надходження відповідних запитів для мене не є проблемою надати вичерпну інформацію», - додав він.

 

Він також зазначив, що будучи тривалий час бізнесменом, а останні 15 місяців працюючи на державній службі, «діяв, діє і має намір діяти прозоро і відкрито, у повній відповідності до законодавства».

 

Нагадаємо, у червні 2013 року UMH Group і група СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій UMH group. Свої частки в UMH group і проектах погодилися продати більшість партнерів пана Ложкіна. 5 листопада 2013 року Сергій Курченко і Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group. Суму угоди сторони не розголошували. За оцінкою українського Forbes, вона становила $340-$370 млн.

 

Ставши главою Адміністрації Президента, у 2015 році Борис Ложкін не задекларував кошти, отримані від продажу UMH. Коментуючи відсутність у декларації інформації про ці кошти, він пояснив, що це була угода між компаніями: «Гроші від продажу UMH - це не угода, яку особисто пан Ложкін уклав з покупцем. Це угода, яку одні компанії здійснили з іншими компаніями. На той час я передав трастовій компанії свої активи, яка, власне, ними й управляє. Коли пан Ложкін отримає від цього особистий дохід, ця сума буде задекларована. Свою зарплату в Адміністрації Президента я перераховую на благодійність».

 

«Детектор медіа»

Фото - liga.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3351
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду