Держдепартамент і Конгрес США закликають повернути Надію Савченко в Україну

Держдепартамент і Конгрес США закликають повернути Надію Савченко в Україну

23 Вересня 2015
1675
23 Вересня 2015
13:25

Держдепартамент і Конгрес США закликають повернути Надію Савченко в Україну

1675
Держдепартамент і Конгрес США закликають повернути Надію Савченко в Україну
Держдепартамент і Конгрес США закликають повернути Надію Савченко в Україну

22 вересня палата представників Конгресу США одноголосно підтримала резолюцію із закликом до звільнення громадянки України, льотчиці та депутата Верховної Ради Надії Савченко. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Її автором став керівник групи підтримки України конгресмен Сенді Левін. Разом із ним на розгляд цю резолюцію внесли 36 інших членів Конгресу.

 

Резолюція також засуджує Росію через незаконне позбавлення пані Савченко волі і висловлює солідарність з українським народом.

 

«У полоні пані Савченко представляє дух незалежної України. України, вільної від втручання і готової прийняти волю свого народу, прагнення до верховенства закону та демократії», - заявив після голосування автор резолюції пан Левін.

 

Водночас, як повідомляє «Українська правда», Державний департамент США єдиним правильним рішення у справі українки Надії Савченко, яку судять у Росії, вважає її негайне повернення в Україну.

 

«Ми переконані, що єдине правильне рішення у справі Савченко - це її негайне повернення в Україну, що передбачено у мінських домовленостях, які підписала Росія», - заявив заступник речника Держдепу США Марк Тонер.

 

Раніше, 10 вересня, Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій закликав Росію звільнити естонського офіцера Естона Кохвера і українських громадян Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Надію Савченко.

 

Нагадаємо, вчора, 22 вересня, відбулося чергове засідання суду у справі Надії Савченко в Донецькому міському суді Ростовської області РФ. Незаконно ув'язнена в Росії українка вкотре наголосила, що не має стосунку до вбивства російських тележурналістів на Донбасі, в якому її звинувачують. Також вона наголосила, що не довіряє російському суду.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», на засідання не пустили журналістів. Представники ЗМІ перебували в окремій кімнаті, де могли стежити за відео трансляцією засідання. Зате в залі суду перебували російські козаки.

 

Суд проводить перші слухання по суті у справі Надії Савченко. Захист Надії Савченко неодноразово наводив докази, що обстріл, під час якого загинули співробітники телеканалу «Россия 1», стався після того, як Надія Савченко потрапила в полон до терористів «ЛНР». Її адвокати заявляють про два фактичних підтвердження алібі українки - білінг її мобільних телефонів і відеозйомку бойовика «ЛНР».

 

Попередні слухання у справі Савченко почалися 30 липня. На засіданні захист подав клопотання про зміну підсудності розгляду справи і перенесенні її до Москви через близькість до зони бойових дій і небезпеку для учасників слухань. Донецький суд Ростовської області не став проводити попередні слухання до рішення вищої інстанції - Ростовського обласного суду. 21 серпня Ростовський обласний суд не підтримав клопотання захисту Надії Савченко.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - tsn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1675
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду