Документальний фільм про Євромайдан «Зима у вогні» переміг на фестивалі у Торонто

Документальний фільм про Євромайдан «Зима у вогні» переміг на фестивалі у Торонто

21 Вересня 2015
3890
21 Вересня 2015
09:13

Документальний фільм про Євромайдан «Зима у вогні» переміг на фестивалі у Торонто

3890
Документальний фільм про Євромайдан «Зима у вогні» переміг на фестивалі у Торонто
Документальний фільм про Євромайдан «Зима у вогні» переміг на фестивалі у Торонто

Кінострічка про українську Революцію Гідності «Зима у вогні» режисера Євгена Афінеєвського посіла перше місце у категорії документальних фільмів на міжнародному кінофестивалі у Торонто (Канада), де кращі фільми визначають глядачі. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

«Я хочу подякувати за підтримку та визнання нашого фільму, як важливої історичної пам'ятки, присвяченої патріотизму та єдності українського народу», - сказав режисер фільму Євген Афінеєвський.

 

Він додав, що з 9 жовтня кінострічка буде доступна мільйонам користувачів сервісу Netflix. «Я також хочу подякувати компанії Netflix та її чудовій команді за віру у наш фільм та донесення його до 65 млн глядачів по всьому світу», - наголосив режисер.

 

 

Варто зазначити, що на прем'єрі свого документального фільму «Зима у вогні» на Міжнародному кінофестивалі у Торонто режисер Євген Афінeєвський вийшов на сцену в футболці з фотографією Олега Сенцова та написом #FREESENTSOV.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 12 вересня фільм української режисерки Єви Нейман «Пісня пісень», знятий командою «1+1 Продакшн» і який що став тріумфатором цьогорічного Одеського міжнародного кінофестивалю, був офіційно представлений в рамках 40-го Міжнародного кінофестивалю в Торонто.

 

Цьогорічний міжнародний кінофестиваль у Торонто проходить уже в 40-й раз. Протягом 10 днів на розсуд аудиторії було представлено більше 300 кінострічок із понад 60 країн. Особливість фестивалю полягає у відсутності професійного журі, адже перемогу тут здобуває стрічка із найбільшою кількістю схвальних відгуків глядачів. Кінофестивіаль у Торонто дуже впливовий і вважається сходинкою до «Оскара».

 

Нагадаємо, 8 вересня у мережі був вперше показаний трейлер нового документального фільму «Зима у вогні: українська боротьба за свободу», яку українсько-ізраїльський продюсер, режисер, актор, сценарист Євген Афінеєвський підготував для американської платформи Netflix, яка надає онлайн-доступ до фільмів та серіалів у форматі потокового відео. Прем'єра стрічки на  Netflix відбудеться 9 жовтня, коли її буде відкрито для трансляції по усьому світу.

 

Раніше, на 72-му міжнародному Венеціанському кінофестивалі, буде представлено дві стрічки українських кінорежисерів, одна з них - документальна стрічка «Зима у вогні» (Winter on Fire) Євгена Афінеєвського виробництва України.

 

Раніше режисер виступив автором документальної стрічки про події  Революції Гідності «Молитва за Україну». «Зима у вогні: українська боротьба за свободу» - третій документальний фільм Євгена Афінеєвського. У якості продюсера він брав участь в адаптації «Злочину і кари» 2002 року за участю Ванесси Редгрейв, Джона Херта і Марго Кіддер. Його дебютом як кінорежисера був фільм «Ой Вей! Мій син гей!» 2009 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3890
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду