На фестивалі «Кіношок» відзначено стрічки Катерини Горностай і Марини Вроди

На фестивалі «Кіношок» відзначено стрічки Катерини Горностай і Марини Вроди

20 Вересня 2015
3492
20 Вересня 2015
11:01

На фестивалі «Кіношок» відзначено стрічки Катерини Горностай і Марини Вроди

3492
На фестивалі «Кіношок» відзначено стрічки Катерини Горностай і Марини Вроди
На фестивалі «Кіношок» відзначено стрічки Катерини Горностай і Марини Вроди

У конкурсній програмі короткометражних фільмів «Межі шоку» 24-го Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії «Кіношок» відзнаки здобули Катерина Горностай та Марина Врода. Про це повідомляється на сторінці форуму у Facebook.

 

19 вересня в Анапі Катерина Горностай здобула спеціальний приз. «За психологічну точність діалогів» було відзначено її стрічку «Віддалік».

 

Марині Вроді було вручено дипломом «За силу висловлювання» у  стрічці «Равлики». Як зазначається на сайті Національної спілки кінематографістів України, Марина Врода була присутня на фестивалі й закликала звільнити українського режисера Олега Сенцова, засудженого російською владою за сфабрикованими звинуваченнями до 20 років ув'язнення.

 

Гран-прі у цій номінації здобув фільм «Таня» російського кінорежисера Нікіти Іконнікова.

 

Спеціальним призом «За створення переконливого чоловічого образу» відзначено стрічку «Па па» Валерія Олехно (Латвія).

 

До складу журі увійшли  кінокритик Олена Солнцева, кінорежисери Михаїл Сегал і Павло Мірзоєв та актриса Ніна Лощиніна.

 

У повнометражному конкурсі «Кіношоку» взяла участь комедія «Політ золотої мушки» Івана Кравчишина, а у паралельному конкурсі Omnibus - нова стрічка Ігоря Мінаєва «Блакитна сукня».

 

У позаконкурсній програмі «У фокусі», яку цього року було присвячено грузинському кіно, - із успіхом було показано комедію «Побачення наосліп» Левана Когуашвілі спільного виробництва Грузієї та України, зазначається на сайті НСКУ. А у рамках відкритих показів «Кіно на площі» демонструвався фільм «Незламна» («Битва за Севастополь») Сергія Мокрицького спільного виробництва України та Росії.

 

Перший короткометражний на «Кіношоці» стартував у 2000-му році. А в 2008-му було впроваджено конкурс «Межі шоку».

 

«Детектор медіа»

Фото з сайту НСКУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3492
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду