Мінкультури закликає скористатися можливостями «Креативної Європи» ще до підписання та ратифікації угоди про програму

Мінкультури закликає скористатися можливостями «Креативної Європи» ще до підписання та ратифікації угоди про програму

15 Вересня 2015
2009
15 Вересня 2015
09:18

Мінкультури закликає скористатися можливостями «Креативної Європи» ще до підписання та ратифікації угоди про програму

2009
Мінкультури закликає скористатися можливостями «Креативної Європи» ще до підписання та ратифікації угоди про програму
Мінкультури закликає скористатися можливостями «Креативної Європи» ще до підписання та ратифікації угоди про програму

Міністерство культури заявляє, що згідно із досягнутими з Європейською Комісією домовленостями учасники з України мають змогу вже зараз скористатись можливостями, які надає програма ЄС «Креативна Європа» (Сreative Europe). Про це повідомляє прес-служба міністерства.

 

Українські учасники можуть знайти партнерів та взяти участь у конкурсі на подачу заявок за напрямом «Європейські проекти співпраці-2016» (кінцевий термін подачі заявок - 7 жовтня) ще до того, як угода про участь України у програмі «Креативна Європа» буде підписана та ратифікована Верховною Радою України.

 

Українські організації, які працюють в сфері культури та креативних індустрій, можуть розпочати пошук партнерських організацій з інших країн Європи і спільно з ними включитись у процес підготовки проектних пропозицій. Після досягнення згоди між партнерами українські організації (згідно з правилами участь у програмі можуть брати виключно юридичні особи) мають зареєструватися на порталі учасника Виконавчої агенції з питань освіти, культури та аудіовізуальних питань - органу, підпорядкованому Європейській Комісії,  та одержати ідентифікаційний код (Participant Identification Code).

 

Під час реєстрації організація надає про себе правову і фінансову інформацію, завантажує документи та заповнює онлайн-форми. Ідентифікаційний код є незмінним і використовується для участі в усіх програмах Виконавчої агенції з питань освіти, культури та аудіовізуальних питань. При цьому, реєстрація і одержання ідентифікаційного коду не відбуваються автоматично, а потребують авторизації - тому організатори рекомендують потенційним учасникам реєструватись на порталі завчасно.

 

Згідно з правилами програми учасники, які зареєстровані  на порталі і мають ідентифікаційний код, самостійно подають заявки на оголошені конкурси проектів через відповідні онлайн-форми на порталі учасника та шукають партнерів без посередництва національного Бюро програми «Креативна Європа».

 

Майбутнє національне Бюро програми «Креативна Європа», яке буде створено після підписання угоди про участь України у програмі «Креативна Європа», здійснюватиме інформаційну та консультативну діяльність, повідомляє Мінкультури.

 

Пошук партнерів для реалізації спільних проектів доступний за такими посиланнями:

1) http://www.creativeeuropeuk.eu/find-partner

2) http://www.cultureagora.info/en/home

3) http://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/projects/

4) бази даних, доступні на сайтах Бюро програми «Креативна Європа» в інших країнах.

 

Здійснити реєстрацію можна, перейшовши за посиланням на Портал учасника Виконавчої агенції з питань освіти, культури та аудіовізуальних питань.

 

Інформація щодо відкритих конкурсів доступна за посиланням.

 

Інформація щодо конкурсу на подачу заявок за напрямом «Європейські проекти співпраці 2016» (кінцевий термін подачі заявок - 7 жовтня) доступна за посиланням.

 

Нагадаємо, у квітні цього року в Мінкультури планували завершити роботу, необхідну для підписання Угоди між Європейським Союзом і Україною щодо участі України у програмі «Креативна Європа» (Creative Europe) у 2015 році.  

 

У червні віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко  спрогнозував, що підписання Угоди щодо Програми ЄС «Креативна Європа» відбудеться у вересні цього року.

 

28 серпня В'ячеслав Кириленко на засіданні Кабінету Міністрів України повідомив, що підписання угоди про приєднання України до програми ЄС «Креативна Європа» (Сreative Europe) планується в жовтні (раніше він прогнозував це на вересень).

 

«Програма Сreative Europe - це півтора мільярда європейських грошей. Фінальна відеоконференція з європейцями - у середині вересня. У жовтні плануємо підписати за участі комісара з питань освіти і культури, якого плануємо прийняти радо у столиці незалежної України, місті Києві», - повідомив віце-прем'єр.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2009
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду