До 1 жовтня – подання книг на здобуття премій «Книга року ВВС-2015» та «Дитяча Книга року ВВС-2015»

14 Вересня 2015
1646
14 Вересня 2015
13:08

До 1 жовтня – подання книг на здобуття премій «Книга року ВВС-2015» та «Дитяча Книга року ВВС-2015»

1646
До 1 жовтня – подання книг на здобуття премій «Книга року ВВС-2015» та «Дитяча Книга року ВВС-2015»

ВВС Україна оголосила початок щорічної літературної премії, що має на меті визначення найкращих прозових творів, написаних українською мовою - «Книга року BBC-2015» та «Дитяча Книга року BBC-2015». Премiя проводиться у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). 

 

До журі премії Книга року ВВС-2015 увійшли: Віра Агеєва, професор, Національний університет Києво-Могилянська академія; Ольга Герасим'юк, журналіст; Світлана Пиркало, письменник, Радник з питань культури ЄБРР;  Марта Шокало, випусковий редактор ВВС Україна; Юрій Володарський, літературний критик.

 

Переможець у кожній номінації отримає грошову премію у розмірі гривневого еквіваленту £1,000. Видавці книг-переможців у обох номінаціях отримають право використовувати логотип премії «Книга року ВВ» на наступних виданнях.

 

Видавці можуть подавати на розгляд журі до трьох книг в кожній категорії та до двох нових книг переможців попередніх конкурсів. Книги, подані на премію, мають бути художніми прозовими творами, написаними українською мовою, виданими упродовж останніх 12-и місяців на момент оголошення старту премії. Більш детально з умовами літературної премії Книга року ВВС можна ознайомитися на сайті bbc.ua.

 

«Довгі списки»у кожній номінації визначає редакція ВВС Україна. «Короткі списки» та переможців визначає журі.

 

Останній термін подання книг на премію - 1 жовтня 2015 року. Переможців буде оголошено в грудні 2015 року.

 

Переможці минулого року: Софія Андрухович «Фелікс Австрія»  (Книга року 2014) і Катя Штанко «Дракони, вперед!» (Дитяча книга року 2014).

 

Переможці Книги року ВВС минулих років:

-2013 - Ярослав Мельник «Далекий простір» (Книга року) та Мар'яна і Тарас Прохаськи «Хто зробить сніг» (Дитяча книга року);

-2012 - Юрій Винничук «Танго смерті» (Книга року) і Леся Вороніна «Таємне Товариство Боягузів та Брехунів» (Дитяча книга року);

-2011 - Володимир Рутківський «Cині води»;

-2010 - Сергій Жадан «Ворошиловград»

-2009 - Юрко Іздрик «Таке»;

-2008 - Люко Дашвар «Молоко з кров'ю»;

-2007 - Володимир Діброва «Андріївський узвіз»;

-2006 - Сергій Жадан «Капітал»;

-2005 - Юрій Винничук «Весняні ігри в осінніх садах»

 

BBC Україна - bbc.ua - частина Всесвітньої служби ВВС, міжнародного мультимедійного мовника, пропонує широкий спектр новинних продуктів, а також аудіо- та відеоконтент, створений журналістами служби в Україні, Росії та Великій Британії.

 

Контактні особи: ВВС: Лала Наджафова, lala.najafova@bbc.co.uk, ЄБРР: Світлана Пиркало, pyrkalos@ebrd.com.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1646
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду