Нацрада та Мінінформполітики  вимагають негайно увімкнути всі програми «Українського радіо»

Нацрада та Мінінформполітики вимагають негайно увімкнути всі програми «Українського радіо»

9 Вересня 2015
3089
9 Вересня 2015
21:00

Нацрада та Мінінформполітики вимагають негайно увімкнути всі програми «Українського радіо»

3089
Нацрада та Мінінформполітики  вимагають негайно увімкнути всі програми «Українського радіо»
Нацрада та Мінінформполітики  вимагають негайно увімкнути всі програми «Українського радіо»

Національна рада телебачення і радіомовлення України та Міністерство інформаційної політики України  заявляють, що звернуться до Кабінету Міністрів України, аби якнайшвидше відновити у повному обсязі мовлення «Українського радіо». Про це йдеться у заяві Нацради, яку отримала «Детектор медіа».

 

За повідомленням в.о. директора НРКУ Анатолія Табаченка, Кабмін урізав фінансування Національної радіокомпанії України (НРКУ) на  понад 3 млн. грн., що унеможливлює функціонування «Українського радіо»  у попередніх обсягах, йдеться у заяві. Щоб не створювати заборгованості за розповсюдження програм перед Концерном РРТ, керівництво НРКУ вирішило з 9 вересня відключити передавачі на середніх, ультракоротких та ФМ-хвилях. Таким чином, програми першого каналу НРКУ (УР-1) вимкнуті всюди, крім обласних центрів, програми УР-2 («Промінь») і УР-3 («Культура») поширюються тільки в Києві. Ефіри обласних ДТРК періодично перериваються на тривалі проміжки тиші.

 

Як стверджується у заяві, керівництво НРКУ про своє рішення не попередило Нацраду та Мінінформполітики, і ця ситуація стала відома цим органам тільки після факту відключення.

 

«Вимкнення передавачів "Українського радіо" сталося чи не  вперше за всю багаторічну діяльність найдавнішого українського мовника, і ця ситуація у час фактичної війни та напередодні проведення  місцевих виборів є просто катастрофічною», - підкреслюється у заяві.

 

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявляє, що на найближчому засіданні уряду внесе постанову про відновлення фінансування НРКУ, яке дозволить поновити радіомовлення на всій території країни.

 

Нацрада і Мінінформполітики звертаються до Держкомтелерадіо,  у підпорядкуванні якого перебуває діяльність державного мовника, та до Міністерства фінансів України з вимогою здійснити всі можливі кроки, аби мовлення «Українського радіо» було негайно відновлено у попередніх обсягах.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», з 9 вересня  НРКУ суттєво обмежила поширення своїх програм територією України. Таке рішення ухвалено у зв'язку зі скороченням видатків загального фонду Державного бюджету України і зменшенням на 3130,4 тис. грн. бюджетного фінансування трансляції програм Українського радіо. Про це в офіційному коментарі повідомила прес-служба НРКУ.

 

Відтепер УР-1 (Перший канал) в СХ діапазоні на частоті 549 кГц працюватиме з перервою з 14.00 до 18.00, в УКХ - нижньому та верхньому (FM) діапазонах працюватиме лише в обласних центрах.

 

УР-2 («Промінь») та УР-3 («Культура») в УКХ діапазоні працюватимуть лише у Києві.

 

Трансляції у проводовій мережі та в інтернеті залишаються в повному обсязі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3089
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Татьяна
3119 дн. тому
А жителі в регыонах вимагають повернути назад місцеві канали, які рейдерськи захопило Українське радіо.
НЕ ЗАВАЖАЙТЕ АЛАСАНІЇ
3122 дн. тому
РОЗВАЛЮВАТИ І ДОВОДИТИ ДО БАНКРУТСТВА І СУСПІЛЬНЕ І ІДЕЮ СУСПІЛЬНОГО.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду