В українському кінопрокаті пройде «Тиждень Олександра Довженка»

В українському кінопрокаті пройде «Тиждень Олександра Довженка»

9 Вересня 2015
2554
9 Вересня 2015
15:04

В українському кінопрокаті пройде «Тиждень Олександра Довженка»

2554
В українському кінопрокаті пройде «Тиждень Олександра Довженка»
В українському кінопрокаті пройде «Тиждень Олександра Довженка»

В українському кінопрокаті відбудуться спецпокази у рамках «Тижня Олександра Довженка». Про це повідомляє  продюсерський центр «Інсайт медіа».

 

З 10 вересня у кінотеатрах буде показано короткометражну біографічну стрічку «Олександр Довженко. Одеський світанок» виробництва «Інсайт медіа» та картину самого Олександра Довженка «Арсенал» (1929).

 

Покази присвячені 121-й річниці з дня народження видатного кінорежисера. Пройдуть вони у Харкові (кінотеатри «8 ½» та «ім. Довженка», Житомирі («ім. Івана Франка»), Чернівцях  («Чернівці»), Львові («Кінопалац  ім.Довженка»), Луцьку («Адреналін»), Чернігові («ім. Щорса»), Івано-Франківську («Люм'єр»), Запоріжжі («Довженко») та Києві («Оскар») та інших.

 

«Річниця з дня народження основоположника традицій українського кінематографу та, власне, День українського кіно, який цього року припадає на 12 вересня, - нагода відкрити глядачеві незнайомого Довженка, вільного від радянського трактування його як "співця революційної романтики та найкомуністичнішого режисера"», - коментують в «Інсайт медіа». 

 

Нагадаємо, роль молодого Олександра Довженка в «Одеському світанку» зіграв відомий український музикант і актор Сергій Бабкін. Стрічка охоплює початок творчої біографії кіномитця  у середині 1920-х років на Одеській кіностудії.

 

«Арсенал» - третій повнометражний фільм Олександра Довженка. Це революційна кінопоема, в основі сюжету якої лежить робітниче повстання на київському заводі «Арсенал» проти Центральної Ради та військ УНР в січні 1918 року.  Сам Довженко був учасником тих подій на боці армії УНР.  Кінознавці називають «Арсенал» одним з найкращих зразків експресіонізму в українському кіно. Фільм багатий на кінематографічні знахідки: втручання автора у події, провокація глядача, психологічні паузи тощо. «Арсенал» встиг потрапити у закордонний прокат і здобув, зокрема, схвальні відгуки у США.

 

Як писала «Детектор медіа», урочиста церемонія початку прокату відбудеться у День українського кіно у п'ятницю, 11 вересня, о 12.00 на Одеський кіностудії.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2554
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду