10 вересня - відкриття виставки портретів українських письменників у Львові

10 вересня - відкриття виставки портретів українських письменників у Львові

7 Вересня 2015
2171
7 Вересня 2015
11:38

10 вересня - відкриття виставки портретів українських письменників у Львові

2171
10 вересня - відкриття виставки портретів українських письменників у Львові
10 вересня - відкриття виставки портретів українських письменників у Львові

10-20 вересня в рамках Форуму видавців у Львові вібудеться фотовиставка «RECвізити» київського фотографа Олександра Хоменка.

 

Світлини, які будуть експонуватися в Першій Львівській Медіатеці, були зроблені під час роботи журналістки Тетяни Терен та Олександра Хоменка над книжковим проектом «RECвізити. Антологія письменницьких голосів» - збіркою інтерв'ю з відомими українськими письменниками, яка вийде двома частинами у «Видавництві Старого Лева» у жовтні.

 

Героями виставки «RECвізити» стануть Юрій Андрухович, Віра Вовк, Леся Воронина, Василь Голобородько, Лариса Денисенко, Анатолій Дімаров, Іван Дзюба, Іван Драч, Сергій Жадан, Оксана Забужко, Юрко Іздрик, Ігор Калинець, Маріанна Кіяновська, Іван Малкович, Юрій Мушкетик, Галина Пагутяк, Дмитро Павличко, Тарас Прохасько, Ірен Роздобудько та Юрій Щербак.

 

«RECвізити. Антологія письменницьких голосів» - книжковий проект журналістки Тетяни Терен, покликаний зберегти думки, переконання, позиції, оцінки, творчі і життєві правила найзнаковіших сучасних українських авторів. Перші 20 інтерв'ю проекту вийдуть двома книгами у «Видавництві Старого Лева». Під час інтерв'ю герої розповідають про своїх батьків, місця народження і сім'ю, згадують учителів і колег, діляться письменницькими секретами, розмірковують про любов, віру і сенс життя. Зустрівшись на сторінках цієї антології, письменники несподівано починають говорити не лише з невидимим уважним інтерв'юером, але й одне з одним.

 

«Зазвичай інтерв'ю записувалися вдома у письменників, що створювало особливу інтимну атмосферу, а також додавало багато важливих деталей до портретів героїв. Коли не було можливості записати інтерв'ю на приватній території письменника, я просто намагався максимально точно схопити особливості характеру людини, створити образ, який запам'ятовується. На виставці глядач побачить портрети двадцяти письменників, але це будуть не відомі всій Україні автори, а звичайні люди зі своїми радощами і смутками. Просто кожен із них - непересічна особистість», - сказав Олександр Хоменко.

 

Місце проведення виставки - «Перша Львівська Медіатека» (Львів, вул. Мулярська, 2А). Час роботи: понеділок-cубота - з 11.00 до 21.00, неділя - з 11.00 до 19.00. Вхід вільний.

 

Допрем'єрна презентація книжкового проекту  «RECвізити. Антологія письменницьких голосів» відбудеться 12 вересня о 17.00 у конференц-залі Палацу мистецтв за участю літературознавця Віри Агеєвої, авторів та героїв проекту - Юрія Іздрика, Маріанни Кіяновської, Ігоря Калинця, Тараса Прохаська та Лариси Денисенко. Модеруватиме захід журналістка, письменниця Світлана Пиркало.

 

Олександр Хоменко (1981) - фотограф-документаліст. Закінчив відділення україністики Інституту філології Київського національного університету ім. Т.Шевченка. Працює для українських та зарубіжних ЗМІ. Його фотографії використовували агенції Reuters та Corbis Images, видання The Guardian, The Times, «Українська правда», «Лівий берег», «Українські національні новини», «День» тощо. Брав участь у присвячених подіям Євромайдану фотовиставках, що експонувалися в Україні та США. Фотографії Олександра Хоменка були представлені в рамках проекту «24 години Києва» на однойменній колективній виставці в Москві (2013).

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2171
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду