Український Оскарівський комітет очікує на відповідь Американської кіноакадемії - Асоціація продюсерів України

Український Оскарівський комітет очікує на відповідь Американської кіноакадемії - Асоціація продюсерів України

2 Вересня 2015
2666
2 Вересня 2015
15:48

Український Оскарівський комітет очікує на відповідь Американської кіноакадемії - Асоціація продюсерів України

2666
Український Оскарівський комітет очікує на відповідь Американської кіноакадемії - Асоціація продюсерів України
Український Оскарівський комітет очікує на відповідь Американської кіноакадемії - Асоціація продюсерів України

Асоціація продюсерів України (АПУ) у відповідь на звернення кінопродюсерів Ігоря Савиченка, Максима Асадчого та Єгора Олесова заявила, що Український Оскарівський комітет готовий почати свою роботу, однак очікує на відповідне рішення Виконавчого комітету з відбору фільмів іноземною мовою Американської кіноакадемії. Про це повідомляється на офіційній сторінці АПУ у Facebook.

 

Нагадаємо, 2 вересня продюсери компаній «Директорія кіно», Pronto Film і Film.ua звернулися до Національної спілки кінематографістів України (НСКУ), АПУ та Держкіно з закликом розпочати відбір стрічок-кандидатів на «Оскар» від України цього року. Продюсери Ігор Савиченко, Максим Асадчий та Єгор Олесов нагадали, що Американська кіноакадемія закриває прийом заявок на «Оскар» в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою»1 жовтня.

 

У відповіді генерального директора Асоціації продюсерів України Дениса Маслікова зазначається, що АПУ розуміє стурбованість кінодіячів. В АПУ нагадали, що після минулорічного скандалу навколо українського Оскарівського комітету виникла необхідність оновити регламент роботи і склад Комітету. До цього процесу приєдналася робоча група за підтримки Національної спілки кінематографістів України.

 

В АПУ і НСКУ були розбіжності щодо бачення роботи нового Комітету. Кожна з організацій звернулася за роз'ясненнями до Американської кіноакадемії.

 

«Після цього АПУ і НСКУ при посередництві голови Держкіно Пилипа Іллєнка дійшли згоди щодо спільної модерації роботи Українського Оскарівського комітету. НСКУ займатиметься проведенням роботи і голосуванням самого Комітету, АПУ візьме на себе зв'язки з Американською кіноакадемією, роз'яснення правил подачі фільмів на "Оскар" і допомогу у оформленні документів для відправки відібраної картини від України до Лос-Анджелеса (США)», - пояснив пан Масліков.

 

Він заявив, що Український Оскарівський комітет уже готовий почати свою роботу й повідомив про це Американську кіноакадемію. Але від Академії 28 серпня надійшла відповідь, що рішення щодо роботи нового Українського Оскарівського комітету буде прийнято тільки на засіданні Виконавчого комітету з відбору фільмів іноземною мовою.

 

«Це пов'язано з тим, що у травні-червні цього року АПУ і НСКУ офіційно зверталися до Американської кіноакадемії за вирішенням розбіжностей щодо формування нового Комітету в Україні. Не дивлячись на те, що АПУ і НСКУ вже дійшли консенсусу у цьому питанні, офіційні звернення від іноземних кіноорганізацій може розглядати і приймати рішення тільки цей Виконавчий комітет», - йдеться у повідомленні АПУ.

 

Коли саме збереться цей комітет, Американська кіноакадемія не повідомила. Однак за досвідом попередніх років, зазначили  АПУ, це має статися не пізніше жовтня.

 

«Так, це впливає на термін подачі фільму від України, який спливає 1 жовтня. Ми розуміємо стурбованість продюсерів з цього приводу. Можемо тільки сподіватися, що Виконавчий комітет зробить виключення для України, як це вже було 2006 року, коли фільм "Аврора" режисера Оксани Байрак висувався у листопаді», - зазначив пан Масліков.

 

Асоціація продюсерів України пообіцяла свою підтримку продюсерам, які подаватимуть на розгляд фільми новому складу Українського Оскарівського комітету, і НСКУ в проведенні якісного і швидкого відбору і подачі фільму від України на премію «Оскар» у цих надзвичайних умовах.

 

Нагадаємо, у червні Національна спілка кінематографістів України сформувала новий склад Українського Оскарівського комітету. До нього увійшло 17 діячів кіно та кінокритиків. Водночас генеральний директор Асоціації продюсерів України (АПУ) Денис Масліков заявив,  що після прийнятих учасниками кіноіндустрії рішень в Україні остаточне слово залишається за Американською кіноакадемією: «Має відбутися легітимна процедура визначення «прав» на Український Оскарівський комітет».

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2666
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду