3 вересня в Києві стартує фестиваль анімації та медіамистецтва «Лінолеум-2015»

3 вересня в Києві стартує фестиваль анімації та медіамистецтва «Лінолеум-2015»

31 Серпня 2015
2892
31 Серпня 2015
10:01

3 вересня в Києві стартує фестиваль анімації та медіамистецтва «Лінолеум-2015»

2892
3 вересня в Києві стартує фестиваль анімації та медіамистецтва «Лінолеум-2015»
3 вересня в Києві стартує фестиваль анімації та медіамистецтва «Лінолеум-2015»

3-6 вересня у Києві відбудеться Х Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва «Лінолеум: Хмарина пилу». (АртПричал, вул. Набережно-Хрещатицька, причал №2). Про це повідомляють організатори фестивалю цього року - Michael Tsarev Art Projects (Німеччина) і Film.ua Group (Україна).

 

Заявлена ​​тема фестивалю цього року - хмарина пилу. «Обрана тема не випадкова, адже 2015 став переломним для України. Після глобальних змін в країні в повітря наче піднялася хмарина пилу, яка заважає побачити речі в їх дійсному світлі. Що відбудеться далі - невідомо. Хмарину може або понести вітром, або вона осяде», - анонсують організатори.

 

Мета фестивалю - залучити талановитих художників, ілюстраторів, дизайнерів; представити художню анімацію як різновид сучасного мистецтва, де за допомогою нових технологій можна піднімати актуальні теми; відродити анімаційну індустрію; привернути увагу світової анімації та медіаарту до України, об'єднати і представити найкраще з анімації та медіа-мистецтві в просторі фестивалю.

 

У 2015 році експертний відбір робіт конкурсної програми фестивалю проводився до 31 липня. Надійшло більше 120 заявок з 30 країн світу. До конкурсної програми фестивалю увійшло 50 робіт, вісім з яких - з України. Загальний призовий фонд - 5000 доларів.

 

Голова журі фестивалю : український художник-мультиплікатор, режисер, сценарист Давид Черкаський. Міжнародний склад журі: Вілфред Агрікола де Колон (Німеччина) - директор & куратор artvideo Koeln international; Мотомічі Накамура (Японія) - цифровий художник-аніматор, спеціальний гість фестивалю;  Роман Балаян - метр українського кіно, режисер, сценарист, продюсер;  Влад Троїцький - один з лідерів вітчизняного артпроцесу;  Олександр Соловйов - один з кураторів сучасного мистецтва в Україні;  Лілія Млинарич - організатор фестивалю Koktebel Jazz Festival;  Єгор Олесов - продюсер і CEO студії «Анімаград»;  Володимир Ликов - засновник і керівник донецької анімаційної студії «Тунгуру», сценарист; Михайло Царьов - засновник та ідеолог фестивалю актуальною анімації Linoleum, президент Клубу колекціонерів сучасного мистецтва, колекціонер анімації.

 

3 вересня у рамках фестивалю об 11.00 за підтримки ініціативної групи «#KiноКраїна» відбудеться професійна зустріч за круглим столом, мета якої - назвати головні проблеми анімаційного ринку України та окреслити перспективи його розвитку.

 

Спікери, які поділяться особистим досвідом і поглядом на стан та перспективи індустрії: Дмитро Малков (керівник 95 Animation Studio), Андрій Пушков (технічний продюсер 95 Animation Studio), Олена Голубєва (керівник науково-виробничої студії «Червоний собака»), Єгор Олесов (директор компанії «Анімаград»), Едуард Ахрамович (генеральний директор «Укранімафільм»), Володимир Ликов (керівник анімаційної студії «Тунгуру»).

 

Більше про фестиваль і умови відвідування можна дізнатись за контактами:  Юрій Гулевич, тел.: 067-4480535, yurik76@list.ru і Ольга Стельмашевська, тел.: 067-2388185, ostelm@voliacable.com.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2892
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду