Сєва Новгородцев залишає BBC

Сєва Новгородцев залишає BBC

29 Серпня 2015
3414
29 Серпня 2015
12:47

Сєва Новгородцев залишає BBC

3414
Сєва Новгородцев залишає BBC
Сєва Новгородцев залишає BBC

Легендарний ведучий Російської служби BBC Сєва Новгородцев залишає британську суспільну корпорацію. Останній випуск його радіопрограми «БибиСева» вийде в ефір 4 вересня. Про це Російська служба BBC повідомила на своїй офіційній сторінці у Facebook.

 

«Для нас це сумна подія: завершується ціла епоха в історії Російської служби BBC, Сєва від нас іде», - повідомила редакція.

 

Як пояснили в Російській службі BBC, Сєва Новгородцев сам прийняв рішення піти «на заслужений відпочинок». Водночас редакція пропонує читачам і слухачам подумати, як зробити доступними на сайті Російської служби BBC архіви програм пана Новгородцева.

 

9 липня 2015 року Сєві Новгородцеву виповнилося 75 років. Справжнє ім'я радіожурналіста - Всеволод Левенштейн. Він родом з Ленінграда. В 1975 році виїхав з Радянського Союзу, з 1977 року живе в Лондоні.

 

Перша програма Сєви Новгородцева в радіоефірі Російської служби BBC вийшла 9 червня 1977 року. Це була «Программа поп-музыки из Лондона». Із січня 1991 року вона була перейменована на «Рок-Посевы». Музична програма Сєви Новгородцева загалом виходила в ефір 27 років, до 12 червня 2004 року, мала надзвичайну популярність в СРСР, згодом у Росії.

 

Паралельно з 1987 по 2006 роки Сєва Новгородцев вів розмовну програму «Севаоборот», більшість випусків якої виходили в прямому ефірі. З лютого 2003 року випускає щоденну новинну програму «з людським обличчям» «БибиСева».

 

27 квітня 2005 року радіоведучий був нагороджений орденом Британської Імперії.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - polit.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3414
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду