У Запоріжжі встановили пам’ятник фейковій новині російських ЗМІ

У Запоріжжі встановили пам’ятник фейковій новині російських ЗМІ

24 Серпня 2015
3501
24 Серпня 2015
16:16

У Запоріжжі встановили пам’ятник фейковій новині російських ЗМІ

3501
У Запоріжжі встановили пам’ятник фейковій новині російських ЗМІ
У Запоріжжі встановили пам’ятник фейковій новині російських ЗМІ

У Запоріжжі на майдані Героїв революції відкрили пам'ятник, присвячений новині російських ЗМІ про Україну, яка не відповідає дійсності. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Автором скульптури, що зображає істоту з обличчям, схожим на обличчя президента Росії Володимира Путіна, з притиснутим до грудей снігуром став запорізький активіст Максим Дрозденко.

 

Нагадаємо, у грудні минулого року проросійські веб-сайті та російський інформаційно-аналітичний центр «Кассад» поширили інформацію, що нібито в одній із запорізьких шкіл дітей молодших класів вчать винищувати снігурів, які мають кольори російського прапора.

 

На виготовлення пам'ятника, за словами автора, пішло близько місяця. «Це пам'ятник інтернет-мему про замучених жидобандерівцями російськомовних снігурів. Це єдиний інтернет-мем, що народився у Запоріжжі. Народився він з виступу на російському телебаченні, коли заявили, що у 106-й запорізькій школі вчителька сказала підкормлювати синиць, бо вони жовто-блакитні, а снігурів вбивати, бо вони кольору російського прапора. Пам'ятник складається з двох частин. По-перше, це власне замучений жидобандерівцями російськомовний снігур, і сумуючий за ним «русский мир». Зроблений він із глини зі Слов'янська, що теж має певне символічне значення», - розповів Максим Дрозденко.

 

Біля Запорізької облради скульптурна композиція стоятиме протягом дня, після чого його перемістять до однієї з баз відпочинку на острові Хортиця. Організатор акції сподівається: якщо вдасться домовитися з місцевою владою, пам'ятник залишать на майдані Героїв революції.

 

Нагадаємо, одним з останніх фейків російських ЗМІ був розміщений  у газеті «Комсомольская правда», яка опублікувала новину, що «Боїнг» над Україною був знищений у ході спецоперації ЦРУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3501
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
антидрозденко
3157 дн. тому
Ребята журналисты! Будьте журналистами. Не называйте Дрозденко активистом. Пишите правду - махровый запорожский рейдер, недавно отпущенный судом из СИЗО под денежный залог незаконно. Суд над мошенником продолжается. Поэтому он яростно пиарится как патриот и активист. Надеется на этой волне уйти от ответственности уголовной. И какой такой памятник установлен? Не лгите - пишите правду. Принесли фигурку на майдан - а потом унесли на дрозденкину базу отдыха, незаконно отжатую им на заповедной земле Хортицы. Не гонялись бы журналисты за легкими гонорарами. Стыд, что рейдера пиарят под флагами радио Свобода и Телекритики.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду