Кошти від  продюсерів фільму «Незламна» Держкіно витратить на просування фільмів - Іллєнко

Кошти від продюсерів фільму «Незламна» Держкіно витратить на просування фільмів - Іллєнко

14 Серпня 2015
4125
14 Серпня 2015
19:12

Кошти від продюсерів фільму «Незламна» Держкіно витратить на просування фільмів - Іллєнко

4125
Кошти від  продюсерів фільму «Незламна» Держкіно витратить на просування фільмів - Іллєнко
Кошти від  продюсерів фільму «Незламна» Держкіно витратить на просування фільмів - Іллєнко

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко повідомив «Детектор медіа», що 1,5 мільйона гривень, які надала агентству українська компанія Film.UA Group у якості повернення державних коштів, отриманих у свій час на виробництво стрічки «Незламна», будуть витрачені на просування українського кіно.

 

«Ми радо вітаємо таке повернення коштів, частку доходу від прокату фільму «Незламна». Кошти надійшли раніше, ніж наступив термін платежу. Це можна тільки вітати і говорити про відповідальність, професійність і чемність Film.UA Group», - сказав пан Іллєнко.

 

За його словами, кошти надійшли на спеціальний рахунок Держкіно. «В основному з цього рахунку ми підтримуємо заходи, пов'язані з популяризацією й просуванням українських фільмів як в Україні, так і за її межами», - додав голова відомства.

 

Також Пилип Іллєнко прокоментував заяви ініціативної групи «#КіноКраїна» щодо готовності завершити виробництво фільмів, які не отримали в повному обсязі фінансування Держкіно і призупинили зйомки: «По-перше, я хотів би уточнити, що затягується виробництво фільмів не завжди з вини Держкіно. Дуже часто це відбувається з об'єктивних причин - відсутності другої частини фінансування, зростання цін чи інших виробничих ускладнень і загальної ситуації в економіці. Саме через це чимало проектів дійсно зазнають проблем і, в тому числі, призупиняються. Зараз своїми силами нам вдалося багато чого перезапустити, в тому числі, завершити».

 

Також він додав, що ініціативу «#КіноКраїни» у Держкіно вітають і контактують з її представниками. «Я зустрічався з паном Созановським (власник Film.ua Group Сергій Созановський. - ТК) щодо подальшої  спільної роботи. Очевидно, тут потрібна наша участь. Бо ми знаємо, яким проектам потрібна допомога та виступаємо партнерами "#КіноКраїни" в цьому й іншому питаннях», - сказав Пилип Іллєнко.

 

Нагадаємо, за даними Держкіно на етапі завершення перебувають такі кінопроекти:

  

-«До дідька страшні» Юрія Рачинського. Картина перебуває на фінальній стадії виробництва та має бути завершена до кінця року.

 

-«Моя бабуся Фанні Каплан» Олени Дем'яненко та Дмитра Томашпольського. Завершився знімальний період фільму.

 

-«Йом Кіпур, або судний день» Віктора Греся. Розпочалась робота і триває підготовчий період фільму.

 

-«Казка старого мельника» Олександра Ітигілова. Продовжуєтся робота над створенням фільму.

 

-«Сторожова застава» Юрія Ковальова. Стрічка перебуває в підготовчому періоді.

 

-«Гніздо горлиці» режисера Тараса Ткаченка.Відновлено фінансування і продовжена робота над фільмом.

 

-«Поминальна молитва» Володимира Лерта. Завдяки приватному інвестору, над фільмом відновлюється робота.

 

-Анімаційний фільм «Атракціон» Олега Педана. У Держкіно переглянули та прийняли проект.

 

За словами Пилипа Іллєнка, на кіновиробництво у 2016-му році потрібно понад 500 мільйонів гривень державних коштів. 

 

Нагадаємо, 12 серпня відбувся передпрокатний показ українського фільму «Тепер я буду любити тебе» режисера Романа Ширмана, який був знятий за фінансової підтримки Державного агентства з питань кіно і значився у переліку незавершених.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4125
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду