Дерк Сауер пішов з посади президента РБК – його звільнення вимагали Жириновський і Ко

Дерк Сауер пішов з посади президента РБК – його звільнення вимагали Жириновський і Ко

5 Серпня 2015
3920
5 Серпня 2015
14:57

Дерк Сауер пішов з посади президента РБК – його звільнення вимагали Жириновський і Ко

3920
Дерк Сауер пішов з посади президента РБК – його звільнення вимагали Жириновський і Ко
Дерк Сауер пішов з посади президента РБК – його звільнення вимагали Жириновський і Ко

Відомий медіаменеджер з Нідерландів Дерк Сауер, що працює у Росії,  більше не є президентом російського медіахолдингу РБК, його посада ліквідована.  Натомість він призначений віце-президентом групи «Онексім». Про це повідомляє російське видання «Ведомости» з посиланням на інформацію РБК.

 

Віце-президент «Онексіма» Дерк Сауер відповідатиме за стратегічний розвиток медійного напряму цієї групи, а також «формування та реалізацію її стратегії в нових digital-бізнесах», йдеться в повідомленні медіахолдингу.

 

Також пан Сауер перестане бути головою ради директорів РБК, хоча і залишиться одним з його директорів, уточнила представник РБК Злата Ніколаєва. Операційно управляти медіахолдингом тепер буде тільки гендиректор Микола Молибог.

 

Наразі Дерк Сауер недоступний для журналістів.

 

Видання зазначає, що група «Онексім» Михайла Прохорова володіє контрольним пакетом РБК.

 

«Ведомости» пишуть, що на початку липня активісти Національно-визвольного руху Росії під керівництвом депутата Держдуми Євгена Федорова провели мітинг біля будівлі РБК, вимагаючи відправити Дерка Сауера у відставку з поста ген директора, хоча цю посаду він давно не займає. Учасники мітингу розгорнули гасла «За зачистку п'ятої колони» і «Дерк Сауер, пішов геть!». Як пояснив депутат Федоров, РБК як ЗМІ не може очолювати громадянин з НАТО (Дерк Сауер - громадянин Нідерландів), у якого «головне завдання - організовувати в Росії кризи і проводити санкції».

 

Через два дні зажадав відставки пана Сауера і голова фракції ЛДПР в Держдумі Володимир Жириновський. Він заявив, що через те, що РБК керує іноземець, медіахолдинг займається антиросійської пропагандою, зокрема в російсько-українському конфлікті «встає на сторону Києва». «Ми доб'ємося, що Дерк Сауер залишить країну - не тільки перестане бути гендиректором РБК», - заявив тоді Жириновський.

 

Представник РБК не стала коментувати, чи пов'язані ці виступи із звільненням Дерка Сауера з РБК.

 

Дерк Сауер став президентом РБК в листопаді 2012 року, після того як через конфлікт з акціонерами Sanoma Independent  Media (SIM) перестав управляти цим видавничим домом. Разом з ним на роботу в РБК перейшла гендиректор SIM Олена М'ясникова.

 

Дерк Сауер - засновник Independent Media (пізніше SIM). Він запустив в Росії журнал Cosmopolitan, Esquire, Harvard Business Review, газети «Ведомости» і The Moscow Times.

 

Медіахолдинг РБК управляє однойменними неефірним телеканалом, газетою, журналом і сайтом. Також у холдингу є кілька інших активів, насамперед в інтернеті.

 

Нагадаємо, у листопаді 2013 року рада директорів ВАТ «РБК» ухвалила рішення про призначення на посаду генерального директора товариства Дерка Сауера, який є також президентом однойменного медіахолдингу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3920
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду