Кримська влада закликає місцеві ЗМІ застосовувати «прийоми пропаганди» у своїй діяльності

Кримська влада закликає місцеві ЗМІ застосовувати «прийоми пропаганди» у своїй діяльності

24 Липня 2015
2080
24 Липня 2015
15:49

Кримська влада закликає місцеві ЗМІ застосовувати «прийоми пропаганди» у своїй діяльності

2080
Кримська влада закликає місцеві ЗМІ застосовувати «прийоми пропаганди» у своїй діяльності
Кримська влада закликає місцеві ЗМІ застосовувати «прийоми пропаганди» у своїй діяльності

Окупаційна влада Криму вважає незадовільною роботу місцевих ЗМІ в плані «опору антиросійській пропаганді» - тобто виданням з материкової України. Про це йшлось на «круглому столі» на тему «Антиросійська пропаганда в контексті інформаційної війни в Криму» 23 липня, повідомляє видання «Крым.Реалии».

 

На зустрічі представили результати соціологічного опитування «Антиросійська пропаганда в соціальних мережах: вплив на кримчан», який провела громадська організація «Регіональний інститут політичних комунікацій».

 

Як повідомляє «Крым многонациональный», усього опитали 500 жителів Сімферополя (Крим), які регулярно користуються соціальними мережами.

 

«87% респондентів заявили, що зустрічають у соцмережах матеріали з ворожими випадами в бік Росії як держави, з них 49% зустрічають таку інформацію часто. 84% зустрічали контент із закликами до порушення територіальної цілісності Росії, зокрема, невизнання «російського статусу Криму». 42% сімферопольців читали образи на свою адресу після публічних повідомлень про «возз'єднання» Криму з Росією», - ідеться в повідомленні.

 

Голова «Громадської палати Криму»​ Григорій Іоффе заявив, що кримські ЗМІ повинні застосовувати «пропагандистські прийоми» у своїй роботі.

 

«Сам термін «інформаційна війна» є відмерлим. Тоді виходить, що є «інформаційний мир»? На мій погляд, це чергова страшилка. Насправді, кожен зайнятий своєю справою. Наприклад, у Києві є група фахівців, яким доручено спілкуватись із Кримом на такому рівні. Але в них зараз недостатньо інформації. Тому іде «млява» війна», - зазначив він.

 

Він назвав сайт «Радіо Свобода» «Крым.Реалии» «сумішшю журналів  «Крокодил» і «Перець»» і закликав ЗМІ півострова слід відродити «стару добру контрпропаганду, описуючи реальні події».

 

Політолог Микола Кузьмін зазначив, що «за сформованих установок і альтернативних джерел інформації звичайна пропаганда нерезультативна».

 

Він вважає, що треба вести пропагандистський вплив на цільові аудиторії, свідомість яких ще можна змінити. До них, за його словами, належать й національні спільноти Криму.

 

«Водночас дослідження показують, що більшість контенту за тематикою національного життя, міжнаціональних відносин генерується ЗМІ, які мовлять на Крим з України. Тому необхідно закликати кримські ЗМІ до активної роботи у сфері міжнаціональних відносин», - додав Микола Кузьмін.

 

​​Генеральний директор телеканалу «Первый Крымский» Катерина Козир заявила, що необхідно створити «об'єднання кримських журналістів, які можуть грамотно проводити контрпропаганду щодо своїх європейських і американських колег».

 

Для цього, на її думку, варто створити мережу блогів і блогерів. Ведучий цього ж каналу Володимир Таран запропонував вести мовлення на ТБ для спеціалізованої аудиторії - росіян, які живуть в Україні, в країнах Європи, Азії тощо.

 

Секретар Сімферопольського міського відділення Компартії Росії Степан Кіскін зазначив, що зараз «необхідно проводити власну пропагандистську політику».

 

Нагадаємо, у червні так звана «влада» окупованого Росією Криму склала список медіа, яким не дозволено працювати на масових заходах півострова. До списку увійшли: інтернет-видання «Крим. Реалії», кримськотатарське інформаційне агентство новин QHA, а також два ЗМІ медіахолдингу ATR - кримськотатарський телеканал ATR та інтернет-видання «15 минут».

 

Комітет захисту журналістів (КЗЖ)  14 липня опублікував доповідь про стан свободи преси в Криму, підготовлену Музаффаром Сулеймановим. Доповідь «Вибір журналістів Криму: еміграція чи російська цензура». Також Комітет підготував інтерактивну «Карту порушень», що містить коротку інформацію про репресії, рейди та закриття редакцій ЗМІ, задокументованих КЗЖ за останній рік. 

 

У квітні окупований Росією український півострів Крим увійшов до десятки найгірших за рівнем свободи преси за даними міжнародної правозахисної організації Freedom House.

 

У доповіді Amnesty International, опублікованій з нагоди річниці анексії півострова, йшлося про те, що влада Криму використовує широкий спектр тактик залякування у боротьбі з інакомисленням. 20 березня Комітет захисту журналістів повідомив, що стривожений погіршенням медійного клімату в анексованому Росією Криму, зокрема відмовою Роскомнагляду реєструвати кримські новинні ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2080
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Укропчик
3169 дн. тому
Бідолашні! Що вони можуть запропонувати в галузі міжнаціональних відносин? Русскій мір? Ненависть і зневагу до всіх інших націй? Хай брешуть хоч цілодобово по всіх каналах. Якщо в нормальних людей буде альтернативна інформація, вони на це не клюнуть. Хіба що безмозка вата.
Lis
3169 дн. тому
Пропагандосы или всё-таки пропагандоны? В любом из вариантов вторая половина слова определяет суть. Чё эти сказочные полудурки могут пропагандировать - жизнь в резервации, бешенные цены на всё, тарзанку через пролив, падающие с серпантина танки, засранные пляжи??? Не, они, конечно, будут утверждать, что всё это круто крайне. Но я лучше буду палтить за всё вдвое-втрое (а то и впятеро!) меньше в Украине, буду ездить, пускай и по шенгену - мне его всегда без вопросов дают - кудой пожелаю и буду уверен, что гражданские автодороги - для людей. А они пускай пропагандируют до морковкина заговения. Совки конченнные!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду