Редакція Bird in Flight зняла на відео реакцію киян на гей-пару

Редакція Bird in Flight зняла на відео реакцію киян на гей-пару

22 Липня 2015
3056
22 Липня 2015
18:38

Редакція Bird in Flight зняла на відео реакцію киян на гей-пару

3056
Редакція Bird in Flight зняла на відео реакцію киян на гей-пару
Редакція Bird in Flight зняла на відео реакцію киян на гей-пару

Редакція інтернет-видання Bird in Flight вирішила повторити відеоексперимент російського проекту ChebuRussia TV, і також зняла реакцію перехожих на гей-пару, яка прогулюється Києвом тримаючись за руки. Про це йдеться на сайті видання.

 

Нагадаємо, минулого тижня відеозапис соціального експерименту ChebuRussia TV викликав неочікувану хвилю дискусій у російських соцмережах. На відео двоє юнаків гуляють Москвою, тримаючись за руки, через що багато перехожих знущаються з них, ображають і навіть нападають з кулаками. Захистити учасників досліду ніхто не намагався. Один з авторів відео зізнався, що настільки агресивної реакції оточуючих команда не очікувала.

 

Редакція  геїв Bird in Flight запросила двох активістів правозахисного руху, геїв Зоряна Кіся та Тимура Левчука повторити експеримент. Реакцію людей знімали прихованою камерою.

 

 

Перехожі розглядали закоханих, дехто усміхався, сміявся, одна дівчина знімала пару на свій мобільний телефон.

 

«Ми більше години так гуляли по Києву й не помітили жодної різко агресивної реакції. Більшості людей, які взагалі на нас звернули увагу, просто було важко повірити своїм очам. Ми вирішили трохи загострити ситуацію: я сів на лавочку на Хрещатику, а Тимур - мені на коліна. Звичайно, ми були готові до всього, особливо після того, як побували на марші рівності», - зазначив Зорян Кісь.

 

За кілька хвилин до пари підійшла група з 10-15 агресивно налаштованих молодиків. Вони пирснули у бік хлопців із газового балончика та почали їх бити.

 

«Як ми бачимо, більшість дотримується нейтральних поглядів, і їм не особливо цікаво. Це доводить, що боротьба йде між двома меншинами. Проблема тільки в тому, що одна меншина занадто агресивна. Думаю, правоохоронні органи повинні почати так зване «сафарі» на агресорів, бо останні дискредитують українців, популяризують насильство, дають своїми діями і заявами чіткий сигнал, що правоохоронна система нічого їм не зробить і агресія залишиться безкарною», - сказав Тимур Левчук.

 

Нагадаємо, сайт MediaSapiens писав про результати дослідження Європейської обсерваторії журналістики, що показали два протилежних підходи до висвітлення теми гомосексуальності в російських та німецьких медіа: загальне неприйняття і табуювання на противагу відображення широкого спектру думок.

 

Раніше повідомлялося, що ЗМІ так і не спромоглися пояснити аудиторії, які саме права відстоювали учасники гей-прайду. Так само не пояснюють того, чому для Європи права секс-меншин мають таке значення.

 

Також у лютому на конкурсі World Press Photo перемогло фото гей-пари з Росії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3056
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Иван
3172 дн. тому
Разница с Европой в реакции на геев обусловлена тем, что в Украине, к сожалению менее культурный народ, здесь люди считают возможным обращать свое внимание и даже вмешиваться в дела других людей, это касается не только геев, а и всего остального. А Россия - еще менее культурная страна. А обратили внимание, как гаденыш с рюкзаком исподтишка, из-за спины вытащил баллончик, брызнул человеку в лицо, ударил ногой и - трусливо по-негодяйски бежать? Вот таких здесь тоже много, а Европе нет
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду