Стець прогнозує запуск медіаплатформи іномовлення Ukraine Tomorrow до кінця літа

Стець прогнозує запуск медіаплатформи іномовлення Ukraine Tomorrow до кінця літа

21 Липня 2015
2777
21 Липня 2015
17:00

Стець прогнозує запуск медіаплатформи іномовлення Ukraine Tomorrow до кінця літа

2777
Стець прогнозує запуск медіаплатформи іномовлення Ukraine Tomorrow до кінця літа
Стець прогнозує запуск медіаплатформи іномовлення Ukraine Tomorrow до кінця літа

Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що українська медіаплатформа іномовлення Ukraine Tomorrow планується до запуску до Дня Незалежності 24 серпня. Про це він сказав на прес-конференції у вівторок, 21 липня, передає «Інтерфакс-Україна».

 

«Ми почнемо запуск цієї медіаплатформи у кінці серпня - на початку вересня. Дуже сподіваюся, що це нам вдасться зробити 24 серпня, на День Незалежності України», - сказав Юрій Стець.

 

Він нагадав, що в рамках створення платформи іномовлення Кабмін передав у підпорядкування Мінінформполітики інформагентство «Укрінформ» і телеканали «БТБ» і «УТР», також подав на розгляд Верховної Ради законопроект про іномовлення. За словами міністра, закон планується прийняти у вересні нинішнього року.

 

«Інтерфакс-Україна» нагадує, що на початку липня заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко заявляв, що Мінінформполітики планує представити мультимедійну платформу іномовлення через місяць. «Це буде презентація не просто телеканалу іномовлення, а буде презентація медіаплатформи Ukraine Tomorrow, яка охопить кілька каналів комунікації і мета якої буде доносити світу правду про Україну», - повідомив заступник міністра. 

 

Нагадаємо, у липні Кабінет міністрів України вніс до парламенту законопроект «Про систему іномовлення України». 13 липня проект було зареєстровано у Верховній Раді за № 2334а.

 

Відповідно до законопроекту в Україні за рішенням Кабінету міністрів утворюється державне підприємство «Іномовна телерадіокомпанія України Ukraine Tomorrow» (ІНТУ) на базі державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"» та ТОВ «Банківське телебачення».

 

Ліцензування ІНТУ відбувається шляхом переоформлення ліцензій ДТРК «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"» і ТОВ «Банківське телебачення» на поза конкурсних засадах на підставі заяви, поданої ІНТУ до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, протягом 10 робочих днів з дня отримання такої заяви. Строк дії ліцензії ІНТУ становить сім років. При цьому ІНТУ звільняється від сплати ліцензійного збору.

 

Керівником ІНТУ є генеральний директор, який призначається центральним органом виконавчої влади у сфері забезпечення інформаційного суверенітету України - тобто Міністерством інформаційної політики. Наглядовими органами ІНТУ є наглядова рада, ревізійна комісія, редакційна рада, порядок формування яких встановлюється статутом.

 

Фінансування ІНТУ передбачено з державного бюджету України окремим рядком у розмірі не менш як 0,04% видатків загального фонду держбюджету за попередній рік.

 

24 червня на засіданні Кабінету Міністрів України було проголосовано рішення про віднесення   цілісного   майнового   комплексу  державної  організації «Українське  національне  інформаційне  агентство "Укрінформ"»  та  Державної телерадіокомпанії «"Всесвітня служба  "Українське  телебачення  і радіомовлення"» до сфери управління Міністерства інформаційної політики. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2777
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду